Doorzoek volledige site
01-01-0001
AR-TUR: architectuurtrip Antwerpen i.s.m. Dinamo centrum.ar-tur.be

AR-TUR en Dinamo gaan opnieuw op een architecturale ontdekkingstocht. Op vrijdag 24 maart 2017 nemen we Antwerpen onder de loep. De beschikbare plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in vóór 15 januari 2017. Wanneer nodig zullen ze de plaatsen verloten.

De gegidste wandeling ‘beton in ’t noorden’ laat ons kennismaken met het oude havengebied dat de laatste jaren een enorme boost heeft gekregen. Het MAS en het gloednieuwe Havenhuis zijn dé blikvangers van deze hippe woonwijk. (We bekijken de gebouwen van buiten en brengen dus in deze rondwandeling geen bezoek aan het interieur van het Havenhuis.)

In deSingel krijgen we een rondleiding in de tentoonstelling van het Vlaams Architectuurinstituut ‘Find myself a city to live in’. Deze toont werk van De Smet Vermeulen architecten. Ze ontwierpen onder meer de kantoren van de Vlaamse Milieumaatschappij in Aalst, een modelproject voor stadsvernieuwing en duurzaam bouwen. In Antwerpen waren zij als architecten van een kinderdagverblijf en een woonzorgcentrum betrokken bij het project Intergenerationeel Wonen LinkerOever (IGLO).

Praktisch

vrijdag 24 maart
vertrek 7 uur parking Stadspark (hoek Graataker-Ringlaan)
aankomst 18 uur
vrije lunch
50 euro (inbegrepen: bus + fooi, koffie/thee, gegidste wandeling, gegidst bezoek tentoonstelling)
i.s.m. Dinamo

Schrijf je in vóór 15 januari 2017 via het online formulier