Doorzoek volledige site
01-01-0001
Werfbezoek Provinciehuis - Antwerpen Antwerpen www.gbb-bbg.be

Het nieuwe provinciehuis wordt een markant gebouw. Kenmerkend aan het ontwerp zijn de zwenking in het torengebouw, de driehoekige ramen en de gevel in wit zichtbeton. Het nieuwe provinciehuis zal een gelijkvloers en 14 verdiepingen tellen, en wordt net geen 58 meter hoog.

Het wordt een duurzaam gebouw: uiterst compact, met hoogwaardige isolatie van de gevels, intensief groendak op de ondergrondse parking en gebruik van regenwater voor sanitaire voorzieningen.

Met boorgat-energieopslag (BEO) maken we gebruik van de thermische bodemcapaciteit om het nieuwe provinciehuis te verwarmen en te koelen. Een gesloten hydraulisch systeem onttrekt in de winter warmte uit de bodem via een warmtepomp en 350 boorgaten van 100 meter diep, om de verlaagde bodemtemperatuur in de zomer te recupereren voor koeling.

In combinatie met betonkernactivering, waarbij we de volledige massa van de betonstructuur gebruiken om warmte en koude te bufferen, komen we tot een aangenaam comfort met lage temperatuursverwarming en hoge temperatuurskoeling.

PRIJS

65 € voor niet-leden en 50 € voor leden van de BBG.
De prijs omvat de deelname aan het bezoek en de onthaalkoffie.(bedragen excl. 21% BTW)

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen.

(*) De verplichte PBM’s : gelieve uw veiligheidslaarzen, helmen, fluo-jasjes mee te brengen. 
Het bezoek aan de werf kan op ieder moment worden geannuleerd omwille van veiligheidsredenen,  werftoestand e.d. 
 

Inschrijving online