Doorzoek volledige site
01-01-0001
Lezing door Stephen Taylor Paleis voor Schone Kunsten, Brussel a-plus.be

Stephen Taylor richtte in 1993 zijn bureau op in Londen. Een kwarteeuw later heeft de architect een resem publieke en private projecten op zijn palmares, gaande van woningbouw tot stadsontwerpen. Overtuigd van de emotionele impact van architectuur door haar fysieke en pittoreske voorkomen, hecht Taylor veel belang aan de visuele en sensitieve aspecten van een ontwerp.

Zijn ingrepen zijn eenvoudig, inventief en besteden veel aandacht aan detaillering en materiaalgebruik. Stephen Taylor Architects is voornamelijk actief in Europa. De praktijk werd in de loop der jaren al meermaals bekroond met de RIBA Award (2007, 2009), de AYA Masterplanning Architect of the Year (2010) en de AYA Residential Architect of the Year (2009). In Bel­gië realiseert het bureau momenteel met het Nederlandse Happel Cornelisse Verhoeven een reeks woningen in de Cadix-havenwijk in Antwerpen.

Stephen Taylor doceert al jaren in de meest prestigieuze universiteiten, zoals de The Sir John Cass Faculty of Art, Architecture and Design, London Metropolitan University, EPFL, ETH Zurich en de Architectural Association. We zijn dan ook verheugd om hem op 16 november te mogen verwelko­men voor een lezing in het Paleis voor Schone Kunsten.

PRAKTISCH
Wanneer: 16 november 2017, 20u00
Waar: Paleis voor Schone Kunsten - Zaal M, Brussel
In het Engels - Ticket : €8 | €5 (-26 | 60+)