Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Luxe en rust in hotel Waldorf Astoria Amsterdam

09-03-2018 Het roemruchte Waldorf Astoria te Amsterdam is gevestigd in zes 17e eeuwse panden aan de Herengracht. De monumentale panden zijn vanbinnen volledig gestript en met elkaar verbonden tot één luxueus hotel naar ontwerp van OZ Architect. Met 400 m² OWAplan van OWA Benelux werd het hotel voorzien van een stijlvolle en luxe uitstraling. Het naadloos akoestische plafond verzorgde bovendien een aangename akoestiek in o.a. de restaurants, conferentieruimtes, de fitnessruimte en het zwembad.

Dienstencomplex Evides Waterbedrijf getransformeerd tot open kantoorconcept

02-03-2018 Het dienstencomplex van Evides Waterbedrijf in het Nederlandse Kralingen is dankzij een grootschalige renovatie voorzien van een volledig nieuw kantoorconcept. Centraal in het ontwerp van DOEN staat het flexibele werken, dat de opmaat is voor de Evides werkstijl 2020. Het traditioneel ingerichte kantoor ondergaat daarmee een drastische verandering tot een modern open kantoorconcept waar samenwerking centraal staat.

Hoe millennials de kantoorruimte veranderen

12-02-2018 De manier waarop kantoorgebouwen ingericht worden, is de jongste jaren ingrijpend veranderd. Nieuwe technologieën en een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt spelen daar een grote rol in, en dat heeft ook een impact op het werk van de architecten. Het Deense bureau Henning Larsen architecten demonstreerde zijn visie op de opbouw van een kantoorgebouw dat de beste ideeën naar boven haalt op een seminarie van Rockfon, toonaangevende speler op de markt van akoestische plafondoplossingen, in Eindhoven.

20.000 m² aan panelen voorzien lyceum van performante akoestiek

09-02-2018 Met een grootschalige renovatie naar ontwerp van de Van Der Berg Groep is het Technicon complex te Rotterdam gerenoveerd tot optimale leeromgeving voor het Grafisch Lyceum Rotterdam. Het Technicon is een karakteristiek en stoer gebouwencomplex. Met maar liefst 20.000 m2 Sinfonia panelen van groot formaat van OWA Benelux is een uitstekend akoestisch klimaat gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan die industriële uitstraling. De panelen zijn namelijk hoog geplaatst, achter de vele essentiële technische installaties.

188 resultaten gevonden