Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Akoestische impact van binnenisolatiesystemen

30-05-2018 In het geval van een energetische renovatie kan het aanbrengen van een thermische binnenisolatie ter hoogte van de buitenmuren de geluidswerende prestaties van de buitenmuur ten aanzien van omgevingslawaai beïnvloeden en dit, zowel in positieve als in negatieve zin. Wat minder voor de hand ligt, en in de praktijk soms tot onaangename verrassingen kan leiden, is het feit dat diezelfde binnenisolatie eveneens de geluidsisolatie tussen twee aangrenzende langs de gevel gelegen vertrekken kan beïnvloeden. De voorzetwand moet dus oordeelkundig gekozen worden. Dit WTCB-artikel legt uit hoe. 

Aangename akoestiek in Nederlands restaurant

16-05-2018 Idyllisch gelegen op een prachtig plekje aan het water van de Kagerplassen in Nederland vind je Tante Kee: een sfeervol restaurant dat alleen met een pontje te bereiken is. Met een grootschalige renovatie door de Vier Totaalafbouw heeft het restaurant een volledige restyle gekregen. Met het naadloze OWAplan is het restaurant voorzien van een stijlvolle en strakke uitstraling. Het naadloos akoestische plafond voorziet bovendien in aangename akoestiek waardoor gasten op prettige wijze met elkaar kunnen praten. 

Plafond draagt bij aan welzijn in zorginstellingen

18-04-2018 Voor gebouwen in de zorgsector is het extra belangrijk dat er een gezond binnenklimaat heerst, dat geen irritaties veroorzaakt of invloed heeft op onze gezondheid. Wanneer we binnen zijn worden we blootgesteld aan allerlei factoren zoals luchtkwaliteit, vocht, warmte, licht, rook, lawaai en chemicaliën die uitgestoten worden door verschillende materialen. Een slecht binnenklimaat kan leiden tot klachten zoals irritaties aan de keel, neus en ogen, tot huiduitslag, hoofdpijn en misselijkheid.

De negatieve invloed van geluid op de kwaliteit in de zorg

18-04-2018 Uit onderzoek is gebleken dat lawaai kan leiden tot stress bij ziekenhuispersoneel en bij patiënten. Door een slechte akoestiek verhoogt het personeelsverloop, gebeuren er meer medische fouten en reageren patiënten minder goed op behandelingen. Bovendien kunnen geluiden die we willen of moeten horen onderdrukt worden door nutteloos en opdringerig lawaai. Minder lawaai zorgt voor minder stress en een betere nachtrust, waardoor patiënten sneller herstellen en het werk van het personeel gemakkelijker wordt.

203 resultaten gevonden