Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Hoogwaardige akoestiek voor nieuw cultureel centrum Zaventem

16-10-2018 In 2017, het 900ste levensjaar van de gemeente Zaventem, werd een nieuw cultureel centrum in gebruik genomen. Met dit ambitieuze project, in opdracht van Belfius Real Estate samen met gemeente Zaventem, wil het gemeentebestuur dat iedereen zich welkom zou voelen in een open en kwalitatief gebouw. Voor de grote concertzaal hebben Ebcta architecten, samen met Archiles architecten, door de plaatselijke beperkingen (maximaal 8m bouwhoogte) en de uitdagende akoestische eisen een deels ondergrondse zaal ontworpen, volgens het ‘box in the box’-principe, en in de vorm van een schelp. 

Zeer imposante en aangename werkomgeving Raadzaal Almere

15-10-2018 Dankzij een grootschalige renovatie vergadert de gemeenteraad van Almere sinds kort in een zeer imposante en aangename omgeving. Omdat Almere inmiddels meer dan 200.000 inwoners telt, groeide het aantal raadsleden van 39 naar 45. Een aantal waar de indeling van de Raadszaal niet op was berekend. Omdat de Raadszaal na bijna 20 jaar dienst bovendien toe was aan vernieuwing is een grote renovatie uitgevoerd met een ambitieus programma van eisen. Dankzij het naadloos akoestische OWAplan is de Raadszaal voorzien van uitstekende akoestiek én een open en lichte uitstraling. 

Flexibele akoestische designoplossingen

03-10-2018 Werken op kantoor ziet er niet meer hetzelfde uit als pakweg 20 jaar geleden. We hoeven niet meer zo nodig van 9 tot 5 te werken, maar kiezen voor flexibele uren. We verruilen steeds vaker vaste werkplekken voor flexplekken. Kortom: het werken op kantoor verandert en wordt steeds flexibeler. Aangezien een goede akoestiek op kantoor belangrijk is voor een gezonde en aangename werkomgeving, moeten akoestische oplossingen ook flexibel zijn. Met Troldtekt flexibele akoestische oplossingen creëert u een elegant verlaagd plafond, of past u de akoestiek alleen aan waar nodig. Met deze designoplossingen kan u niet alleen een uitstekende akoestiek verzekeren, maar ook een decoratief patroon ontwerpen.

Theaterzaal Arenbergkasteel KU Leuven akoestisch verbeterd

12-09-2018 Het akoestisch optimaliseren van historische gebouwen mét behoud van hun eigenheid en historisch karakter is een grote uitdaging. Vaak hebben deze gebouwen ruimtes met hoge wanden en grote geluidreflecterende oppervlakten waardoor nagalm een groot probleem vormt. Soms krijgen ruimtes ook nieuwe functies toegekend waardoor de akoestische werking van de ruimte geherdefinieerd moet worden. Een recent voorbeeld is de akoestische verbetering van de theaterzaal in het Arenbergkasteel van de KU Leuven. Dit kasteel uit de 16e eeuw werd begin 20e eeuw geschonken aan de universiteit van Leuven en biedt momenteel een onderkomen aan de faculteit Ingenieurswetenschappen.

Reduceer tot 60% geluid met akoestisch isolatiepaneel Silentwall®

12-09-2018 Geluidsoverdracht komt voor wanneer lucht in trilling wordt gebracht. We spreken dan van luchtgeluid, bijvoorbeeld veroorzaakt door een radio of een instrument. Luchtgeluid wordt overgedragen via kieren en spleten en komt zo binnen in nabijgelegen ruimtes. Door de openingen dicht te maken probeert men dit probleem op te lossen, maar meestal volstaat dit niet. Met Silentwall® brengt Recticel Insulation een interessant akoestisch isolatiepaneel op de markt waarmee de installateur de geluidsisolatie tussen twee ruimtes, gescheiden via een wand, duidelijk optimaliseert.

229 resultaten gevonden