Doorzoek volledige site
Dossier

Belgian Building Awards 2018

"Charleroi is een stad in volle transitie"

11-04-2018 Wil je mensen opnieuw naar de stad lokken, dan moet je hen een aantrekkelijke woon- en leefomgeving kunnen bieden. Ook de bouwmeester van Charleroi en zijn medewerkers beseffen dit maar al te goed. Hoewel de sporen van het industriële verleden nog lang niet uigewist zijn, waait er sinds een viertal jaar een nieuwe wind door het Zwarte Land. Le Vif had een geprek met Georgios Maillis, de man achter de ambitieuze stedelijke renaissance die intussen volop aan de gang is. Op de Belgian Building Awards sleepte Georgios Maillis de prijs in de categorie Pioneer in de wacht. 

BBA: Digital Construction Award voor bouwbedrijf Dethier

29-03-2018 Op de Belgian Building Awards 2018 is bouwbedrijf Dethier bekroond met de Digital Construction Award. Volgens de jury is de informatiseringsgraad van Dethier nv sterk doorgedreven en een voorbeeld voor andere bouwbedrijven: “Het bedrijf is doordrongen van de digitalisering en trekt dit helemaal door in haar communicatie, zowel intern als extern. Ook de toekomst ziet Dethier nv rooskleurig. Ze geloven sterk in big data. Daarmee willen ze kennis vanuit het verleden gebruiken om hun producten te verbeteren.”

BBA International Award voor OFFICE Kersten Geers David Van Severen

22-03-2018 Het ontwerp voor het Centrum voor Traditionele Muziek in Bahrein van architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen werd op de Belgian Building Awards bekroond met de International Award. Volgens de jury integreert het project zich in het bestaande dichtbebouwde weefsel en volgt het de stedenbouwkundige en cultureel architecturale opzet van de typische bebouwing in de medina. Alles draait hierbij om een evenwicht tussen openheid en intimiteit, tussen licht en beschutting, tussen afscherming en verwondering.

Winnaar Social Engagement Award BBA: DMOA architecten

13-03-2018 De Social Engagement Award op de Belgian Building Awards ging dit jaar naar architectenbureau DMOA. Het voorbije jaar zette het bureau zich in voor minderbedeelden via onderzoek, ontwerp en crowdfunding. In de politiek worden vluchtelingenkampen gezien als ongewenst en krijgen ze een tijdelijk karakter opgelegd. Voor vaste constructies is er geen budget en zijn vaak zelfs verboden. Na jarenlange ervaring met deze problematiek, zocht initiator Bart Peeters een samenwerking met DMOA voor het concrete ontwerp van een oplossing: de Maggie Shelter.

22 resultaten gevonden