Doorzoek volledige site
Dossier

Brandveiligheid

Herstellen van beton na brand loont de moeite

21-09-2018 Beton is een materiaal met vele troeven. De hoge brandweerstand is daar één van. Ook bij een stevige vuurzee blijft de betonstructuur van een gebouw vaak nog intact. En ook al brengt een brand wel schade toe aan het beton, zowel in- als uitwendig, toch betekent dat nog niet dat het gebouw afgebroken moet worden. Een microscopisch onderzoek en het herstellen van de betonelementen kunnen ervoor zorgen dat het uitgebrande gebouw toch nog opnieuw gebruikt kan worden.

Fireforum organiseert infonamiddag “Kwaliteit in brandbescherming”

07-03-2018 Fireforum vzw organiseert op 27 maart 2018 van 13:30 uur tot 18:00 uur een informatienamiddag met als thema “ Kwaliteit in Brandveiligheid”. Deze meeting vindt plaats in BluePoint, A. Reyerslaan 80 te 1030 Brussel. Tijdens deze infosessie zullen enkele experts uit de wereld van de brandbescherming hun visie geven over het belang van kwaliteit in de sector. De namiddag eindigt met een netwerkmoment bij een hapje en een drankje.

FESG in de prijzen op Fireforum Awards 2017

28-11-2017 Voor de 4e maal op rij organiseert Fireforum de Awardsuitreiking voor projecten die zich onderscheiden door hun originaliteit, efficiëntie, maatschappelijke relevantie en reproduceerbaarheid in het domein van de brandveiligheid. Er waren drie nominaties in de categorie architecten- en studiebureaus: Eiland 7 , FESG en VK Engineering in de prijzen. FESG ging met de prijs aan de haal voor de renovatie van de OLV-kerk in Poelkapelle.

FOAMGLAS brengt brandbrochure voor architecten uit

24-10-2017 Een brand kan desastreuze gevolgen hebben. Niet enkel op sociaal, maar ook op economisch en ecologisch vlak. Brandpreventie is daarom een uiterst belangrijk aspect waar iedere architect, vergunningsverstrekker, ontwikkelaar, bouwheer of eigenaar van een gebouw verantwoordelijk voor is. Elk van hen kan het ontstaan van een brand en zijn verspreiding binnen de ruimte helpen vertragen door te kiezen voor bouwmaterialen die moeilijk ontvlambaar of weinig brandbaar zijn. FOAMGLAS®-isolatie is niet enkel volstrekt onbrandbaar (A1). Bij brand vormt het oppervlak van FOAMGLAS® een hitteschild dat de structuur van een gebouw bijkomende bescherming biedt. De verklaring en tal van brandbeveiligende toepassingen van FOAMGLAS® zijn te vinden in de nieuwe gratis brandbrochure van FOAMGLAS®.   

124 resultaten gevonden