Doorzoek volledige site
Dossier

BXL - Architectuur voor de hoofdstad

Ademruimte en transparantie in de Belliardstraat

23-05-2018 Zoals heel wat automobilisten die dagelijks naar onze hoofdstad pendelen wel weten, ondergaat de Belliardstraat – een gekende bottleneck – een heuse metamorfose. Het kantoorgebouw ter hoogte van nummer 40, op de kruising met de Wetenschapsstraat, maakte plaats voor een elegante beglaasde constructie, die een beetje verder van de rijweg is ingeplant om via een imposant atrium een fraai zicht te kunnen bieden op een binnentuin. Een aanzienlijke meerwaarde, niet alleen voor de gebruikers van het gebouw, maar voor de ganse wijk. Zelfs bestuurders die stranden in de file zullen de schoonheid ervan weten te appreciëren.  

Oproep aan ontwerpers: opdracht herinrichting Marie Jansonplein Sint-Gillis

08-05-2018 De Brusselse Bouwmeester maître architecte lanceert een oproep aan ontwerpers voor de opdracht van de herinrichting van het Marie Jansonplein. Dit plein ligt midden in het hart van Sint-Gillis en wordt gebruikt door een divers publiek dankzij zijn centrale ligging. De opdracht beoogt naast de herinrichting van het Marie Jansonplein ook de herinrichting van de aanliggende delen van de Moskou- en de Jourdanstraat, ook het Munthofplein genoemd.

Brussels kantoorgebouw krijgt monumentale fotovoltaïsche structuur

15-03-2018 Een verouderd kantoorgebouw in het hart van Brussel krijgt een grondige make-over door middel van een monumentale fotovoltaïsche structuur. Die bestaat uit twee metalen portieken en een dak van doorzichtige zonnepanelen. Het project Bota solar is een eerste realisatie van de ingenieurs van Ney & Partners en het bureau Sunsoak dat gespecialiseerd is in zonne-energie. Sunsoak is opgericht door Jean-Didier Steenackers en is vanaf heden geïntegreerd in Ney & Partners.

Oproep aan ontwerpers: her-denk de Zavel

08-03-2018 Hoe een nieuw gebouw ontwerpen op de Zavel? Hoe kan het project, naast de ontwikkeling van kwalitatieve woningen, bijdragen aan het leven in de stad?  Hoe kan het de verbinding verbeteren tussen de bovenstad en de benedenstad van Brussel? Immobel zoekt een architect die deze vragen op een subtiele manier kan beantwoorden. De architect wordt gevraagd de uitzonderlijke kenmerken van de plek aan te grijpen om ze in echte stedelijkheid om te zetten

70 resultaten gevonden