Doorzoek volledige site
Dossier

BXL - Architectuur voor de hoofdstad

Brussels kantoorgebouw krijgt monumentale fotovoltaïsche structuur

15-03-2018 Een verouderd kantoorgebouw in het hart van Brussel krijgt een grondige make-over door middel van een monumentale fotovoltaïsche structuur. Die bestaat uit twee metalen portieken en een dak van doorzichtige zonnepanelen. Het project Bota solar is een eerste realisatie van de ingenieurs van Ney & Partners en het bureau Sunsoak dat gespecialiseerd is in zonne-energie. Sunsoak is opgericht door Jean-Didier Steenackers en is vanaf heden geïntegreerd in Ney & Partners.

Oproep aan ontwerpers: her-denk de Zavel

08-03-2018 Hoe een nieuw gebouw ontwerpen op de Zavel? Hoe kan het project, naast de ontwikkeling van kwalitatieve woningen, bijdragen aan het leven in de stad?  Hoe kan het de verbinding verbeteren tussen de bovenstad en de benedenstad van Brussel? Immobel zoekt een architect die deze vragen op een subtiele manier kan beantwoorden. De architect wordt gevraagd de uitzonderlijke kenmerken van de plek aan te grijpen om ze in echte stedelijkheid om te zetten

Oproep aan ontwerpers: RITCS @ KAAI

07-03-2018 Het Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS), bekend van de opleidingen Audiovisuele en Dramatische kunsten waarbij ook talrijke filmopnames komen kijken, is de laatste jaren fors gegroeid. Daarom plant de Erasmushogeschool een ingrijpend bouwproject op de campus Kaai, waar ook het departement DT, de opleiding Musical, de ingenieursopleiding van de VUB en de centrale diensten van de hogeschool gevestigd zijn. De bedoeling is om een toekomstgerichte leer- en werkomgeving te ontwikkelen voor de opleidingen Drama en Podiumtechnieken & Productie.

Een nieuw tuinier- en parkwachtersgebouw in de Kruidtuin (Arter Architects)

20-09-2017 In de Kruidtuin wordt een nieuw gebouw voor de tuiniers en parkwachters van de openbare parken in Brussel gebouwd naar een ontwerp van Arter Architects. In dit paviljoen zullen de diensten en het materiaal van deze medewerkers van Leefmilieu Brussel ondergebracht worden. Beliris startte de werken langs de Noord-Zuidverbinding ter hoogte van een talud die gevormd wordt door de uitgang van de tunnel langs de Sint-Lazaruslaan.

64 resultaten gevonden