Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Tijdloze trend: natuursteen als wand- of gevelbekleding

29-10-2018 Iedereen kent natuursteen als terras- of vloertegel of als werkblad in de keuken. Maar mag het eens wat anders zijn? Volg de trend en kies voor een wand- of gevelbekleding in natuursteen. Zowel binnen als buiten verleent een muur van natuursteen je woning een unieke uitstraling en dankzij het eindeloze spel van materialen, kleuren, afmetingen en afwerkingen heb je een enorme bron van inspiratie. Enkele tips van natuursteenspecialist Beltrami.

Duurzame geventileerde gevel voor zwembad Zwevegem

24-10-2018 Medio 2018 werd in Zwevegem een nieuw zwembad geopend dat naast een 25 meterbad, een lagune en een saunaruimte ook fitness- en spinningfaciliteiten herbergt. Het complex werd ontworpen door ARTABEL Architecten & Ingenieurs en gebouwd door de S&R Group, die ook instaat voor de exploitatie. Bij de keuze van de isolatie moest vooral rekening gehouden worden met de specifieke aard van de activiteiten, de typisch Belgische klimaatomstandigheden en de levensduur van het gebouw. De ontwerpers en beheerders van het nieuwe zwemcomplex vonden de oplossing in de ROCKWOOL REDAir oplossing voor geventileerde gevels. Een toepassing waarin een in alle opzichten performante isolatie naadloos wordt verenigd met een frisse, gepersonaliseerde uitstraling.

Duurzaam systeem van isolatiepanelen en steenstrips voor Primark in Zwolle

19-10-2018 Van een plek met een rijk verleden naar een tijdloos Warenhuis met een klinkende toekomst. Dat was de ambitie van de architecten van Ponec de Winter bij de transformatie van de zogeheten ‘bankenlocatie’ aan de Melkmarkt in Zwolle. In dit artikel neemt Dana Ponec ons mee op haar reis door de tijd. Hoe ze via uitgebreid historisch onderzoek kwam tot haar ontwerp van de nieuwe Zwolse vestiging van het bekende internationale warenhuis Primark. Volgens Primark zelf hun mooiste filiaal in Nederland: refererend aan het verleden, schitterend in het heden, voorbereid op de toekomst van de retail.

Voormalig woonzorgcentrum krijgt tweede leven met roestbruine en duurzame panelen

10-09-2018 Het sterk verouderde woonzorgcentrum Berkele Heem, voor 24 uurs interne zorg, in de Limburgse gemeente Horst (Nederland) had geen toekomst meer in die functie. Maar gezien het bouwjaar (1986) zou het kapitaalvernietiging zijn geweest als het gebouw gesloopt zou worden. De Zorggroep vertrok daarom uit Berkele Heem en Wonen Limburg kocht het pand om er appartementen in te maken. Daarmee kreeg het vier etages tellende pand een ‘tweede leven’ als appartementencomplex ’t Bakenshof. Het gebouw werd grondig gerenoveerd en kreeg onder meer een nieuwe gevel, bekleed met Rockpanel Stones gevelpanelen.

313 resultaten gevonden