Doorzoek volledige site
Dossier

Glas

Guardian Glass creëert ‘the great indoors’ in perfecte harmonie met de natuur

28-02-2018 Een woestijn. Een huis. Een reeks speciale glastypes en een team deskundige professionals. Dat is “La Casa del Desierto” (het huis in de woestijn). Het is een gewaagd en creatief project van Guardian Glass, ontworpen door OFIS Architects, en werd onlangs in Spanje voltooid met een duidelijk afgebakende doelstelling: via ervaring uit de eerste hand en op locatie, over de vier seizoenen van het jaar heen, het belang aantonen van glas in ons dagelijkse leven, en dit in een van de moeilijkste omgevingen die men zich kan indenken.

Guardian Glass lanceert campagne “The Invisible Glass” om ideeën te stimuleren

04-12-2017 De gevel van een gebouw is vanuit designopzicht vaak het belangrijkst. Hij zet de toon voor de rest van het gebouw. En wanneer die gevel van glas is, zijn er een heel aantal overwegingen met het oog op esthetiek en prestaties. Zo een gevel is best complex met de combinaties van interne en externe reflectie, kleuren en wisselende lichtomstandigheden. Guardian Clarity™, het onzichtbare glas* van Guardian, helpt architecten om een aantal van deze uitdagingen het hoofd te bieden en om hun ontwerpen op een nieuwe en verbluffende manier te realiseren.

Nieuwe revolutionaire generatie beglazing: isolatie en maximale lichtinval

04-10-2017 De hoogrendementsbeglazing SGG CLIMAPLUS ECLAZ ONE van Saint-Gobain Building Glass voldoet compromisloos aan de hoogste eisen op vlak van energiezuinigheid en comfort. Haar naam is een samentrekking van de woorden éclat (glans) en lazer. Lazer vanwege de nieuwe productietechniek die wordt gebruikt, éclat staat voor de helderheid. Veel natuurlijke lichtinval, weinig externe reflectie, een uitstekende thermische isolatie en gratis zonne-energie zijn de beloftes die het merk maakt tijdens de lancering van dit revolutionaire product.  

Cristal-raam vervolledigt de FIN-Project-Serie van Finstral

31-08-2017 Bij dit hoogwaardige compleet glazen raam verdwijnt de vleugel zowel aan de binnen- als aan de buitenkant volledig achter het vleugeloverdekkende glas. Het frameloze buitenaanzicht bestaat uit een fullscale, elegante, glazen voorzijde. Ook binnen zorgen de frameloze contouren en de compleet in glas vormgegeven oppervlaktes voor een gereduceerde, heldere vormgeving. Onderhoud en reiniging van de ramen worden, dankzij de onzichtbare kaders, eenvoudig. Finstral biedt met de twaalf kleuren een ruime keuzemogelijkheid voor de randemaillering van het glas.

Fraai laagbouwziekenhuis verenigt verschillende entiteiten in natuurrijke omgeving

23-08-2017 Het in het oog springende cortenstaalkunstwerk in de voortuin liegt er niet om: het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik is een uniek staaltje zorgbouw, ontworpen door archipelago | ar-te en djGA. Een transparante inkompartij verbindt vier blokken met een eigen structuur, functie, afwerking en identiteit. Het resultaat is een ‘healing environment’ die gezien de beperkte bouwhoogte van het geheel optimaal geïntegreerd is in de groene omgeving.

Zonwerend glas in BNP Paribas-hoofdzetel is eyecatcher van formaat

09-08-2017 Het gebouw van de hoofdzetel van de BNL-BNP Paribas Group is een prachtvoorbeeld van de succesvolle combinatie van innovatief architecturaal ontwerp met optimaal comfort en welzijn voor de gebruikers van het gebouw. Het project onderscheidt zich ook door het hoge engagement inzake ecologie en duurzaamheid, met een verminderd energieverbruik in vergelijking met traditionele gebouwen , waardoor het een klasse A- en LEED Gold-certificatie zal verwerven.

93 resultaten gevonden