Doorzoek volledige site
Dossier

Herbestemming

B-architecten blaast nieuw leven in UCO-fabriekhal Gent

06-12-2018 In de voormalige UCO-fabriekshal zijn momenteel het Opleidings- en tewerkstellingscentrum en het Dienstenbedrijf van het OCMW Gent gevestigd. B-architecten won samen met HP Engineers en Mouton de ontwerpwedstrijd voor de site. De opdracht voorziet een verbouwing van de reeds bestaande kantoren en ateliers voor sociale tewerkstelling. Dit programma wordt uitgebreid binnen het bestaande gebouw met leslokalen, keukens en nieuwe ateliers met bijhorende magazijnen en logistieke zones en kantoren in een nieuwbouw bovenop de bestaande fabriekshal.

Voormalige schoenfabriek Eperon d'Or wint Onroerenderfgoedprijs 2018

31-10-2018 Eperon d’Or, de voormalige schoenfabriek in Izegem, heeft zopas de Onroerenderfgoedprijs 2018 gewonnen. De transformatie van het nationaal schoeisel- en borstelmuseum kaapte ook de Publieksprijs weg op basis van een poll waaraan bijna 10.000 mensen deelnamen. De restauratie en renovatie van het art-decogebouw en de achterliggende fabriekshallen was in handen van het ontwerpteam Compagnie O Architects + Sabine Okkerse + Geert Pauwels. Het team is aangesteld via de Open Oproep procedure van de Vlaams Bouwmeester.

Winnaars bis architectuurwedstrijd bekendgemaakt

10-10-2018 Dit is al het 10de jaar op rij dat bis, bouw- en inspiratiesalon zijn architectuurwedstrijd organiseert. De wedstrijd, gesteund door de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, draaide deze editie rond het thema 'herbestemming'. Maar liefst 87 kandidaten dienden een project in. dmvA architecten, FREEK Architecten en Architectslab mogen zich tot de winnaars rekenen. WAW architecten, B-bis architecten en OMGEVING kregen een eervolle vermelding.

Oud Gerechtshof in Hasselt krijgt complete make-over

13-09-2018 Het oud gerechtshof op de Hasseltse Havermarkt, één van de meest monumentale gebouwen van de provincie, krijgt een totale make-over. Waar er vroeger nog recht gesproken werd, komen er nu 30-tal appartementen met plaats voor drie winkels en kantoren. Belangrijk detail: de historisch waardevolle gevels blijven behouden. Het ontwerp is van architectenbureaus Michel Janssen en Laurijssens Architects. Kolmont is de betrokken projectontwikkelaar. 

44 resultaten gevonden