Doorzoek volledige site
Dossier

Natuursteen

Natuursteen voor Kortrijkse Leieboorden en pleinen

24-09-2018 In Kortrijk wordt volop ingezet op stadsvernieuwing. Zo wordt de omgeving van de Broeltorens in een volledig nieuw jasje gestoken. De Franse landschapsarchitect Michel Desvigne werkte hiervoor samen met studiebureaus JPLX en Arcadis een ontwerp uit. Bezoekers en bewoners kunnen nu in een aangename omgeving flaneren langs de Leie, dankzij de verlaagde Leieboorden. Beltrami stond in voor de natuursteen die op de boorden en de omliggende pleinen werd geplaatst.

Beltrami Natural Stone hult zich in trendy groen op interieur 2018

14-09-2018 Op de 50ste editie van de Biënnale Interieur 2018 (van 18 tot 22 oktober - Kortrijk Xpo) pakt Beltrami Natural Stone uit met een opmerkelijke stand. Speciaal hiervoor werd één volledige natuursteenblok verzaagd tot een twaalftal elementen in verschillende formaten, die samen één meubel vormen. Ze zijn allemaal op totaal verschillende manieren afgewerkt om de kracht en flexibiliteit van natuursteen te illustreren. De stand, een ontwerp van architectenbureau Kaai 7, zal overigens een aangename, natuurlijke oase vormen op de beurs, want zowel de natuursteen als de achterwand, de stoelen en alle andere accessoires komen allemaal in trendy groene tinten.

Markt van Oudenaarde in een nieuw jasje

03-04-2018 Abscis Architecten ontwierp het masterplan voor de heraanleg van de ruimere omgeving van de markt van Oudenaarde. De Markt moet op deze manier een nieuwe ontmoetingsruimte worden. In het plan werd ook de restauratie en herwaardering van de historische fontein opgenomen. Deze fontein werd door Lodewijk XIV geschonken aan de stad Oudenaarde en vormt het centrale element op het plein met rondom een dynamische waterspiegel met spuwers en vernevelaars. Het stadhuis, UNESCO Werelderfgoed, komt centraal op de markt te staan op een ‘tapijt’ uit natuursteen.

Beldeco: natuursteentegels met de charme van weleer

18-04-2017 Kleurrijke retropatronen zijn weer trending. Door de kleine natuursteentegels uit de Beldeco-reeks in fiverse formaten, materialen, kleuren, texturen en structuren met elkaar te combineren, creëer je een creatief spel dat het interieur een bijzondere, unieke, trendy en karaktervolle uitstreling schenkt. Beltrami haalde zijn inspiratie bij de patroontegels die bijzonder populair waren in herenhuizen en publieke gebouwen tijdens de belle époque.

13 resultaten gevonden