Doorzoek volledige site
Dossier

Passiefbouw

Woonzorgcentrum en serviceflats voor OCMW Salzinnes gerealiseerd volgens het Passiefhuisconcept

26-10-2017 Voor het nieuwbouw WZC met assistentiewoningen in Salzinnes had het OCMW van Namen van meet af aan ambitieuze energieprestatiedoelstellingen vastgelegd. Voor het wedstrijdontwerp baseerden AAU en Cenergie zich op de algemene ontwerpmethodiek van het passiefhuisconcept, om de verwarmings- en koelingsbehoefte te minimaliseren.  Een concept dat eveneens de behoefte aan primaire energie aanzienlijk reduceert.

Een nieuw tuinier- en parkwachtersgebouw in de Kruidtuin (Arter Architects)

20-09-2017 In de Kruidtuin wordt een nieuw gebouw voor de tuiniers en parkwachters van de openbare parken in Brussel gebouwd naar een ontwerp van Arter Architects. In dit paviljoen zullen de diensten en het materiaal van deze medewerkers van Leefmilieu Brussel ondergebracht worden. Beliris startte de werken langs de Noord-Zuidverbinding ter hoogte van een talud die gevormd wordt door de uitgang van de tunnel langs de Sint-Lazaruslaan.

Ingenium: Hittegolf + passiefschool = puffen en blazen? Het kan ook anders!

21-11-2016 De Indian summer had dit jaar zelfs een hittegolf voor ons in petto. Op 12, 13 en 14 september scheen de zon urenlang en werden temperaturen van meer dan 30 graden Celsius opgemeten. Uitzonderlijke waarden voor de eerste schoolmaand. In de media verschenen berichten over de oververhitting van passiefscholen, met een binnentemperatuur van 34 graden Celsius op thermometer als exemplarische uitschieter. Een algemeen fenomeen? Het ontwerpteam BURO II & ARCHII+I–Ingenium bewijst met de scholencampus Hardenvoort in Antwerpen alvast dat het ook ánders kan. Een geïntegreerd ontwerp met dynamische comfortsimulaties én een juist gebruik van het gebouw maken het verschil.

212 resultaten gevonden