Doorzoek volledige site
Dossier

Platte daken

Bitubel-awards voor ONO architectuur, denc!-studio, ZAmpone architectuur en Bo Westerlinck

20-06-2018 De prestigieuze muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo vormde het decor voor de uitreiking van de eerste Bitubel-award Het Dak is Bitumen. In de categorie utiliteitsbouw ging de hoofdprijs naar denc!-studio voor het bedrijfsgebouw Ecopuur in Nevele. ONO Architectuur won een award in de categorie woningbouw en ZAmpone architectuur kwam binnen de categorie renovatie en uitbreiding als winnaar uit de bus voor zijn kinderdagverblijf Robbedoes in Schaarbeek. Bij de studenten ging de hoofdprijs naar Bo Westerlinck van UHasselt.

21 projecten genomineerd voor architectuurwedstrijd 'Het Dak is Bitumen'

15-05-2018 Een achtkoppige jury heeft zopas uit 66 inzendingen 21 projecten geselecteerd voor de shortlist van de architectuurwedstrijd Het Dak is Bitumen. Op 16 juni weten deze genomineerden of ze behalve de nominatie ook de prijs van de vakjury of de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op zijn favoriete kandidaat. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de exclusieve muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

“Bitumen dakbanen zijn de beste keuze op iedere dakvloer”

05-02-2018 Welke systemen zijn anno 2018 het meest geschikt voor de bedekking van onze platte daken? “Nog steeds bitumen dakbanen”, klinkt het vastberaden bij de experts van Bitubel, de vereniging van Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen. “Ze zijn immers toepasbaar op iedere dakvloer en uitstekend bestand tegen allerhande invloeden.” In dit artikel vind je enkele aandachtspunten voor de plaatsing van bitumen dakbanen op bepaalde ondergronden, met het oog op een optimaal resultaat.

68 resultaten gevonden