Doorzoek volledige site
Dossier

Retail en winkels

Brussels kantoorgebouw krijgt monumentale fotovoltaïsche structuur

15-03-2018 Een verouderd kantoorgebouw in het hart van Brussel krijgt een grondige make-over door middel van een monumentale fotovoltaïsche structuur. Die bestaat uit twee metalen portieken en een dak van doorzichtige zonnepanelen. Het project Bota solar is een eerste realisatie van de ingenieurs van Ney & Partners en het bureau Sunsoak dat gespecialiseerd is in zonne-energie. Sunsoak is opgericht door Jean-Didier Steenackers en is vanaf heden geïntegreerd in Ney & Partners.

Woonproject Brouwerzicht van mertens-architecten krijgt eigen bier

04-10-2017 Wilrijk is een woonproject rijker, op de hoek van de Bist en de Koningin Elisabethstraat. De naam van het project – Brouwerzicht -  verwijst naar het Wilrijkse verleden van diverse brouwerijen op en rond de Bist vanaf de vijftiende eeuw. Om deze historiek nog meer in de verf te zetten, gaat de lancering van Residentie Brouwerzicht gepaard met een speciaal voor de gelegenheid gebotteld bier genaamd 'BIST25'. mertens-architecten tekende het project.

be-MINE: Gezellig winkelen in een historisch-industrieel kader

19-01-2017 Van een verloederd mijngebied tot een modern woon-, werk- en winkel- en ontspanningsgeheel met een historisch-industrieel karakter: de be-MINE-site in Beringen heeft de voorbije jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan. Een van de nieuwe trekpleisters is het knappe retailpark, dat sinds de zomer van vorig jaar plaats biedt aan twaalf winkels. De fraaie omgeving, de unieke houten luifelconstructie, het grootste groendak van het land: be-MINE Boulevard biedt op meerdere vlakken enkele interessante primeurs. Het nieuwe retailpark werd onlangs dan ook meteen bekroond met een prestigieuze Shopping Award.

Vesalius Leuven combineert studentenkamers, appartementen en commerciële panden

23-06-2016 Aan het knooppunt van de Vesaliusstraat, de Tiensestraat en de Brabanconnestraat in Leuven legt bouwbedrijf Houben NV momenteel de laatste hand aan Project Vesalius. Het gebouw, ontworpen door Jaspers-Eyers, is een mix van nieuwbouw en renovatie en omvat onder meer een grote aula voor de KULeuven, twee cinemazalen, commerciële panden, studentenkamers en appartementen. De oplevering is gepland voor het bouwverlof van dit jaar.

Project Stratos Mesos Leuven zit in afrondingsfase

09-06-2016 Het Leuvense project Stratos Mesos van architectenbureau archipelago | ar-te en bouwbedrijf Houben NV zit momenteel in de laatste constructiefase. Stratos bestaat uit 292 studentenkamers, Mesos uit 4 handelspanden en 33 appartementsgebouwen van verschillende groottes. Stratos Mesos maakt deel uit van het grotere project de Kop van Kessel-lo. De oplevering van Stratos is gepland voor 22 juni 2016, die van Mesos voor eind augustus 2016.

28 resultaten gevonden