Doorzoek volledige site
Dossier

Scholenbouw

Betonstructuur brengt extra speelruimte en integreert crèche en school

23-02-2018 Een opmerkelijke ter plaatse gestorte betonstructuur geeft kinderdagverblijf Nieuw Kinderland in Brussel een sterk gezicht. Tegelijkertijd is de structuur een uniek antwoord van ontwerpteam Burobill en ZAmpone Architecuur op een gebrek aan oppervlakte en buitenspeelruimte voor de crèche. De creatieve ontwerpoplossing bevordert bovendien de sociale uitwisselingen tussen alle gebruikers van het kinderdagverblijf en de naastgelegen school.

Betere schoolresultaten dankzij goede akoestiek in Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart-Instituut in Waregem

16-11-2017 Het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart-Instituut te Waregem heeft onlangs een nieuw schoolgebouw gebouwd, waarin veel aandacht aan akoestiek is besteed. Wat meteen opvalt aan het nieuwe pand zijn de ronde lijnen en vormen, zowel aan de buitenkant als binnenkant van het gebouw. Een bijzondere vormgeving die door architect Jos Leyssens van architectenbureau Licence to Build niet voor niets is gekozen.

Onderwijsgebouw M versterkt de wetenschapscampus Universiteit Antwerpen

04-10-2017 Na gebouw O is nu ook gebouw M op de campus Drie Eiken van de universiteit Antwerpen in gebruik genomen. META architectuurbureau en Storimans Wijffels Architecten in samenwerking met Tractebel ontwierpen er leslokalen en een onderzoeksgebouw voor de opleiding revalidatiewetenschappen. Eerder realiseerde META er gebouw O of officieel gebouw Andries Kinsbergen: een zwevend volume in geperforeerde goudkleurige aluminiumplaten. 

School voor bijzonder onderwijs pakt uit met speelse gevel

20-09-2017 Licht, onderhoudsvriendelijk en aantrekkelijk - dat waren de vereisten waaraan de gevel van de uitbreiding van een school voor bijzonder onderwijs in het Beierse Pfarrkirchen (Duitsland) moest voldoen. De oplossing werd gevonden in een geventileerde gevel met Rockpanel Colours-panelen. Drie verschillende groentinten die elkaar op een onregelmatige manier afwisselen en de schuine voegen bezorgen het gebouw een levendige gevel vol variatie.

269 resultaten gevonden