Doorzoek volledige site
Dossier

Urbanisatie

Kunstenaarscollectief Recetas Urbanas realiseert groensculptuur in Antwerpen

13-02-2018 In het kader van Antwerpen Barok 2018 organiseert het Middelheimmuseum Experience Traps, een groepstentoonstelling met kunstwerken in het museum en in de stad. Samen met de Groendienst van de stad Antwerpen nodigde het Middelheimmuseum het Spaanse kunstenaarscollectief Recetas Urbanas uit om deze zomer een groensculptuur te realiseren op het De Coninckplein in Antwerpen. Voor dit participatief project gaan de kunstenaars/architecten de dialoog aan met de buurtbewoners.

Recensie (Filip Canfyn): Onze stAd, Inspiratie voor de stad van morgen

14-06-2017 Een mooie verzameling academici en ervaringsdeskundigen heeft een boek gemaakt, boordevol artikels over ongeveer alle denkbare aspecten van stad, stedelijkheid en stedelijk beleid, gefocused op Antwerpen. Zij willen hiermee de progressieve stem vertolken in het debat richting de nakende gemeenteraadsverkiezingen. Net als de boeken onder de noemer ‘De stadslucht maakt vrij’, die zowat tien jaar geleden uit liberale hoek kwamen, straalt ‘Onze stad’ veel warmte en engagement uit maar blijven de teksten zelf wat aan de lauwe en flauwe kant: men wil op te veel slakken zout leggen, men wil vooral wervend klinken, men wil man noch paard noemen, … en deze feitelijke zelfcensuur verhindert diepgang en scherpte. De potpourri ruikt lekker maar het aroma zal wellicht niet lang blijven hangen, laat staan zich ver verspreiden. Dat is wat sneu voor een boek, dat vraagt om gelezen te worden. Goede bedoelingen werken soms averechts, ook voor links.

Multifunctioneel vastgoedproject hertekent skyline Waregem (B2Ai, Wielfaert, BOGDAN & VAN BROECK)

06-06-2017 De herinrichting van de site nabij het Regenboogstadion in Waregem-Zuid is een belangrijk speerpunt in het vernieuwingsbeleid van de stad. Als een van de belangrijke toegangspoorten tot het centrum wil het stadsbestuur deze site op een kwalitatieve, duurzame en innovatieve manier klaarstomen voor de toekomst. Projectontwikkelaars ION, Alheembouw en De Steenoven overtuigden het stadsbestuur met hun masterplan waarin ze een attractieve mix van wonen, werken, verblijven en recreatie realiseren.  

25 resultaten gevonden