Doorzoek volledige site
Dossier

Ventilatie

Testen, experimenteren en monitoren voor energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen

21-09-2018 Op een boogscheut van z’n hoofdkantoor aan de E17 opent Renson het Renson Concept Home. Achter de façade van die moderne gezinswoning gaat een heus testcentrum schuil, waar de Waregemse fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in levensechte omstandigheden kan experimenteren en monitoren. Het Renson Concept Home werd plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Drie Renson-innovaties vallen internationaal in de prijzen

17-04-2018 Renson mag 3 nieuwe, internationale awards in de prijzenkast bijzetten. Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen dragen voortaan het Red Dot Product Design label. De gebruikersapp voor de nieuwe, slimme Healthbox 3.0 ventilatie-unit kaapte dan weer de iF Design Award weg. Als trendsetter in ventilatie, zonwering, outdoor en gevelbekleding, bewijst Renson daarmee nog eens dat innovatie in het DNA van het bedrijf ingebakken zit.

Ventilatie van woningen: hybride systemen en toekomstige tendensen

11-04-2018 Ventileren kan gepaard gaan met een aanzienlijk energieverbruik en dit, niet alleen voor het verwarmen of het koelen van de verse lucht, maar ook voor de werking van de ventilatoren in het geval van een mechanische ventilatie. Bij ventilatie moet er dus vaak gezocht worden naar een compromis tussen de noodzaak aan een toereikend debiet om de luchtkwaliteit te verzekeren en de noodzaak om dit debiet te beperken om energie te kunnen besparen. Er zijn een aantal nieuwe tendensen in opmars waarmee dit compromis gemakkelijker bereikt zou kunnen worden. Lees meer in dit WTCB-artikel. 

Duco organiseert infosessie 'Ventilatieronde van Vlaanderen'

07-03-2018 Het is nog even wachten geblazen tot de befaamde wielerkaravaan van de Ronde van Vlaanderen over onze wegen dendert. Hoewel er velen zich geroepen voelen om zo’n monument te winnen, is het slechts weinigen gegeven. Maar daar brengen SBM en ventilatiespecialist Duco met een andere Vlaamse klassieker verandering in. Net zoals in 2015 en 2017 kunnen alle spelers uit de ventilatiewereld ook dit jaar bij Duco een podiumplaats verzilveren op de gratis infosessie op 28 maart rond de nieuwe STS Ventilatie en Technische Voorlichting (TV 258).

Waarom scoort de Advance S van Ventilair tot 5 e-peilpunten meer?

02-03-2018 Het E-peil zakt voor bouwaanvragen vanaf 1/2018 tot E40. Het wordt voor bouwheren dus een nieuwe zoektocht naar die extra en kostenefficiënte E-peilpunten. Vroeger werd ventilatie pas als laatste e-peil optie bekeken. Maar vandaag blijkt het een goedkope manier om door een systeem met warmteterugwinning verder te zakken en winnen performantere systemen aan belang. Met de Sentinel Kinetic Advance S lanceert Ventilair Group opnieuw een voorloper die een aanzienlijk aantal punten meer scoort dan zijn voorgangers.

176 resultaten gevonden