Doorzoek volledige site
Dossier

Ventilatie

Drie Renson-innovaties vallen internationaal in de prijzen

17-04-2018 Renson mag 3 nieuwe, internationale awards in de prijzenkast bijzetten. Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen dragen voortaan het Red Dot Product Design label. De gebruikersapp voor de nieuwe, slimme Healthbox 3.0 ventilatie-unit kaapte dan weer de iF Design Award weg. Als trendsetter in ventilatie, zonwering, outdoor en gevelbekleding, bewijst Renson daarmee nog eens dat innovatie in het DNA van het bedrijf ingebakken zit.

Ventilatie van woningen: hybride systemen en toekomstige tendensen

11-04-2018 Ventileren kan gepaard gaan met een aanzienlijk energieverbruik en dit, niet alleen voor het verwarmen of het koelen van de verse lucht, maar ook voor de werking van de ventilatoren in het geval van een mechanische ventilatie. Bij ventilatie moet er dus vaak gezocht worden naar een compromis tussen de noodzaak aan een toereikend debiet om de luchtkwaliteit te verzekeren en de noodzaak om dit debiet te beperken om energie te kunnen besparen. Er zijn een aantal nieuwe tendensen in opmars waarmee dit compromis gemakkelijker bereikt zou kunnen worden. Lees meer in dit WTCB-artikel. 

Duco organiseert infosessie 'Ventilatieronde van Vlaanderen'

07-03-2018 Het is nog even wachten geblazen tot de befaamde wielerkaravaan van de Ronde van Vlaanderen over onze wegen dendert. Hoewel er velen zich geroepen voelen om zo’n monument te winnen, is het slechts weinigen gegeven. Maar daar brengen SBM en ventilatiespecialist Duco met een andere Vlaamse klassieker verandering in. Net zoals in 2015 en 2017 kunnen alle spelers uit de ventilatiewereld ook dit jaar bij Duco een podiumplaats verzilveren op de gratis infosessie op 28 maart rond de nieuwe STS Ventilatie en Technische Voorlichting (TV 258).

Waarom scoort de Advance S van Ventilair tot 5 e-peilpunten meer?

02-03-2018 Het E-peil zakt voor bouwaanvragen vanaf 1/2018 tot E40. Het wordt voor bouwheren dus een nieuwe zoektocht naar die extra en kostenefficiënte E-peilpunten. Vroeger werd ventilatie pas als laatste e-peil optie bekeken. Maar vandaag blijkt het een goedkope manier om door een systeem met warmteterugwinning verder te zakken en winnen performantere systemen aan belang. Met de Sentinel Kinetic Advance S lanceert Ventilair Group opnieuw een voorloper die een aanzienlijk aantal punten meer scoort dan zijn voorgangers.

Duco wint Belgian Building Award 2018 voor beste mediacampagne

23-02-2018 De Belgian Building Award komt naar Veurne. Duco kreeg deze prestigieuze onderscheiding gisteren uit handen van de Batibouw-jury voor de beste communicatie in het voortraject. Het bedrijf, dat niet om een stunt verlegen zit en zo al voor de tweede maal deze prijs wegkaapt, wil zich met zijn nieuwe campagne ‘Discover the future of Ventilation’ sterk profileren als trendsetter inzake ventilatie. Hierbij vormen twee absolute wereldprimeurs de eyecatcher van de gehele campagne. Maar ook na Batibouw gaat Duco verder de ingeslagen weg op.

Technische hulpdienst garandeert optimale installatie van HVAC-systemen

16-02-2018 Dat nieuwe systemen ook voor bedrijven met behoorlijk wat ervaring in de HVAC-sector een uitdaging kunnen vormen, zal geen van hen ontkennen. Een helpende hand met de nodige technische kennis kan dan ook bijzonder handig zijn. Ook Caleffi, fabrikant van HVAC-componenten, beseft dat maar al te goed: zo introduceerde het een jaar geleden het Caleffi CARE concept, waarmee het installatiebedrijven bijstaat in elke fase van het project.

171 resultaten gevonden