Doorzoek volledige site
Dossier

Verlichting

Schréder zet Docks Bruxsel in de spotlights

10-01-2018 In het noorden van Brussel, langs de oevers van het Kanaal vlakbij de Van Praetbrug, ligt Docks Bruxsel. In verschillende opzichten is het een winkelcomplex dat als voorbeeld kan dienen. En tegelijk een van de belangrijkste projecten die de afgelopen 25 jaar in Brussel werden rechtgezet. Docks Bruxsel is in de eerste plaats een stedenbouwkundig project dat het verlaten industrieterrein waar ooit de Godin-kachelfabrieken stonden in ere herstelt. Aan de ingang van de stad ziet zo een gemengde, dynamische en aantrekkelijke stadsstructuur het levenslicht. Het gebouw werd ontworpen door Art & Build. Schréder zorgde voor de verlichting.

Legrand introduceert met CP Electronics een nieuw gamma verlichtingsautomatisatie

12-12-2017 Ongeveer 40 % van alle CO2-uitstoot in ons land is afkomstig uit bebouwde omgevingen. De uitdaging is groot: onze ecologische voetafdruk reduceren conform aan de bepalingen van het Parijs 2020 verdrag en onze gebouwen dus duurzamer maken. Na ventilatie en verwarming, is verlichting de tweede potentiële bron voor het realiseren van substantiële energiebesparingen. Met CP Electronics biedt Legrand nu een zeer uitgebreid assortiment detectoren voor verlichtingsautomatisatie. Hiermee komt Legrand tegemoet aan de specifieke vereisten voor haast elke omgeving.  

Designverlichtingsspecialist kreon lanceert vernieuwd succesprofiel kreon nuit

20-11-2017 Kreon nuit is een downlight-profielsysteem dat lichtpunten in één doorlopende discrete schaduwzone samenbrengt. De profielen worden zo opgesteld, dat de lichtmodules exact gepositioneerd worden op die plaatsen waar er licht nodig is. De modellen van kreon nuit kunnen worden ingebouwd, opgebouwd, en nu ook worden gependeld. kreon nuit kan in standaardlengtes of op maat worden besteld, zodat perfect aan de eisen van ieder project kan tegemoet gekomen worden.  

Schréder-ledverlichting verhoogt comfort en veiligheid Jubelparktunnel

14-11-2017 Het Jubelpark in hartje Brussel is een historisch stadsmonument. Elke dag rijden duizenden automobilisten onder de bogen van het monument door de Jubelparktunnel. Om de Jubelparktunnel op te waarderen en de veiligheid van de gebruikers te verbeteren, heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een plan gelanceerd om de verlichting van de in- en uitgangen van de tunnel te renoveren. De neutraal witte SCULPLines van Schréder die het wegdek met led verlichten, verbeteren de zichtbaarheid van de automobilisten en geven hun extra comfort en veiligheid.

Rusthuis Ter Urselinen (Brussel): doordachte daglichttoetreding

25-10-2017 Daglicht in de zorg is van enorm belang voor werknemers, bezoekers en bewoners. Ouderen hebben immers meer licht nodig dan jongeren. Dat heeft te maken met het feit dat het visuele vermogen afneemt naarmate de mens ouder wordt. Daglicht heeft ook een grote invloed op de biologische klok van ouderen. Daarom is er in rusthuis Ter Urselinen in Brussel goed nagedacht over de daglichttoetreding. TechcomLight leverde er Solatubes. 

Nieuw hoofdkwartier kreon ademt ‘purity in light’

27-09-2017 Eenheid in ontwerp, precisie in detail, en vormelijke integratie van techniek. Door precies deze drie zaken consequent na te streven, is het Belgische bedrijf kreon tussen 1982 en vandaag uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen en aanbieder van ‘purity in light’. Deze ‘purity in light’-ervaring biedt kreon sinds kort aan vanuit zijn nieuwe hoofdkwartier in Opglabbeek, een co-creatie van CONIX RDBM Architects en kreon-art director Kristof Pycke die de kreon-filosofie perfect wist te integreren in de architectuur van het gebouw.

233 resultaten gevonden