Doorzoek volledige site
Dossier

Verzinkt staal

Inschrijvingen Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2019 geopend

19-10-2018 Zinkinfo Benelux heeft zopas het startsein gegeven van de inschrijvingen voor de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. “Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt”, aldus Zinkinfo. De uiterste inschrijfdatum voor de wedstrijd is 21/12/2018.  

Borstelbaan in Wilrijk vervangen door imposante indoor skipiste

05-07-2018 Duizenden Belgische wintersportfanaten bonden de latten voor het eerst aan op de befaamde borstelbaan in Wilrijk, die doorheen de jaren uitgroeide tot een icoon aan de Antwerpse skyline. Vorig jaar maakte de gedateerde openluchtpiste plaats voor een indoorvariant met echte sneeuw, ontworpen door Antwerps Architecten Atelier en gerealiseerd door Democo. Bouwkundig gezien getuigt de nieuwe skihal van een optimale symbiose tussen prefabbeton en staal.

Verzinken à la carte dankzij nieuw classificatiesysteem

07-03-2018 ‘Thermisch verzinken biedt zekerheid’, dat is de kernboodschap van de ZEKER ZINK-campagne die Zinkinfo Benelux lanceerde om de vele voordelen van het procedé kenbaar te maken. Om de dialoog tussen verzinkers, ontwerpers en eindklanten te faciliteren, introduceerde de brancheorganisatie meteen ook een nieuw classificatiesysteem, dat een onderscheid maakt tussen functioneel verzinken (klasse F) en esthetisch verzinken (klasse E). Algemeen directeur Bruno Dursin lichtte ons toe wat de campagne en het kersverse classificatiesysteem precies inhouden.

Zinkinfo Benelux lanceert campagne Zeker Zink

18-10-2017 4 miljoen euro en 60 ton verf. Zo veel kost het om de Eiffeltoren te herschilderen, iets wat intussen al 19 keer is moeten gebeuren. Jammer dat hij niet verzinkt is, die Eiffeltoren: dan had dat herschilderen welgeteld 0 miljoen euro gekost. Discontinu thermisch verzinken is de gedroomde oplossing voor duurzame stalen constructies. Het proces biedt zekerheid voor het leven en behoeft nul onderhoud achteraf. Dat zink voor zekerheid staat, is ook klanten niet ontgaan. Zinkinfo Benelux organiseert daarom de campagne Zeker ZInk.  

18 resultaten gevonden