Doorzoek volledige site
26 juni 2018

Vernieuwd Atrium in Amsterdam doorstaat de tand des tijds

Illustratie | © Conix RDBM Architects
Illustratie | © Conix RDBM Architects
Illustratie | © Conix RDBM Architects
Illustratie | © Conix RDBM Architects
Illustratie | © Conix RDBM Architects
Illustratie | © Conix RDBM Architects
Illustratie | © Conix RDBM Architects

Het Atriumcomplex in Amsterdam – beheerd door de Franse vermogensbeheerder Amundi Real Estate – is sinds het voorjaar van 2017 verkocht aan de Koreaanse pensioencoöperatie KFCC. Het verouderde complex van 34.000 m2 werd ontwikkeld en uitgebreid naar een volledig gemoderniseerd, zeer hoogwaardig complex, naar een ontwerp van CONIX RDBM Architects. Het Atriumcomplex telt nu in totaal 60.000 m² aan kantoorruimte, meerdere restaurants en (koffie)bars, een fitness en grote meeting- en conferentiefaciliteiten.

Het Atrium is nu een levendige en interactieve woonruimte. Het oorspronkelijke gebouw onderging een indrukwekkende metamorfose tot een prachtige open ruimte die baadt in natuurlijke lichtinval. Dankzij het aardse kleurenspectrum voel je je meteen welkom. Twee restaurants, een ultramoderne sportschool, enkele conferentiecentra en ontmoetingsruimtes maken het geheel af.

Het Atrium is de plek waar mensen werken, ontspannen en elkaar ontmoeten. De huurders beschikken zelfs over een doordacht ontworpen tuin en een bar voor een drankje na het werk.

Filosofie en visie, architectuur en geavanceerde technologie: zij maken van het iconische Atrium een van de belangrijkste zakelijke locaties in Amsterdam. Veel aandacht ging naar ontwerp, verfijning en duurzaamheid.

 

Een hartelijke en uitnodigende sfeer

De doelstelling was een ingetogen en bescheiden sfeer creëren waar iedereen zich welkom en thuis voelt. CONIX RDBM Architects nam de handschoen op om oud met nieuw te versmelten om zo in het Atrium-gebouw een warme en huiselijke sfeer te creëren. Hoe komt die uitnodigende sfeer tot leven?

Terwijl je het Atrium binnenloopt, volgen de open ruimte en het daglicht je. De evenwichtige schakering van de neutrale interieurtinten, zoals bruin, beige en roomkleur, vervolledigen het palet.

De comfortabele zitbanken, kussens en tapijten zijn allemaal uniek qua stijl en ontwerp, kleur en omvang. Toch vullen ze elkaar aan en vormen ze één geheel. Een eenvoudig thema dat door het interieur en meubilair doorloopt en tegelijkertijd uniek is. Met minimaal ingrijpen werd een huiselijke sfeer gecreëerd. Het decor kreeg een warm kleurenpalet met ruwe materialen. Zo voegden we koper toe aan de bestaande zuilen en vervingen we marmer door hout.

 

Look-and-feel van een luxueus 5-sterrenhotel

Het is belangrijk dat het hele gebouw een consistent thema heeft, terwijl elke ruimte haar eigen identiteit behoudt.  Het Atrium straalt de look-and-feel uit van de hal en loungeruimte van een luxueus 5-sterrenhotel. Toch blijft het een kantoorwerkplek. Er is veel ruimte om samen met een collega te genieten van een kopje koffie, om even te vergaderen in een van de privéruimtes, of om een formele zakenlunch te organiseren in het fraaie restaurant.

Links van de ingang is er een imposante maar elegante trap die naar de nieuwe receptie leidt. Het donkere graniet van de trap vloeit prachtig over in de granieten vloeren. De combinatie met het houteffect van de muren benadrukt de grandeur van het gebouw.

Deze stijl weerspiegelt de stempel die CONIX RDBM Architects telkens opnieuw zet: een dynamische omgeving boordevol contrasten. Die zijn dan wel spannend en verrassend, maar blijven altijd minimaal, oogstrelend en professioneel. Onze basisfilosofie blijft behouden: we laten binnen- en buitenwereld in elkaar overvloeien. Zo loopt de warmte van binnen door naar de nieuw ontworpen tuin. Het gebouw boogt ook op enkele interessante nieuwe ontwikkelingen. Zo wijzen geavanceerde, actieve hogeresolutieborden je de weg.