Doorzoek volledige site
10 oktober 2018

Eigentijdse look met Ardonit leien na totaalrenovatie woning

Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK

Bij een totaalrenovatie in landelijk Leefdaal krijgt een woning een hedendaagse look dankzij de Ardonit gevel- en dakleien. Bolster architecten heeft daarmee een nieuw pareltje aan het portfolio van zichzelf en dat van SVK toegevoegd.

De opdracht van Bolster architecten voor de renovatie van de woning was duidelijk. De bestaande vorm van de woning behouden, maar zowel dak als gevel maximaal isoleren en het daarbij een frisse en moderne look geven zonder grote structurele werken. Het lichte gewicht van de Ardonit lei speelde in het voordeel om de basisstructuur niet onnodige te verzwaren.  

Bovendien was ook het budget een belangrijke factor in de keuze van het materiaal. De Ardonit natuurgrijze leien voldeden aan al deze voorwaarden en vandaar ook de beslissing om met dit materiaal te werken.

 

Natuurlijke uitstraling

De Ardonit natuurgrijze leien geven bovendien een natuurlijke uitstraling aan de woning. Veelal worden natuurgrijze leien geplaatst in een 40x40 formaat, maar hier werd in overleg met dakwerken Smets uit Lummen gekozen voor 60x30 formaat en verticale dubbele dekking als plaatsingsmethode. De lei verkrijgt een soort verweerd lijnenpatroon die een extra levendig karakter aan de gevel geeft.

Bovendien wilde de architect werken met een verholen goot om een zo strak mogelijk geheel te creëren. Het materiaal plooit zich als het ware om de woning waardoor gevel en dak naadloos aansluiten.

Natuurlijk is niet enkel het gebruikte materiaal belangrijk in het eindresultaat van een project. De uitvoering door Dakwerken Smets en de goede communicatie tussen Bolster en de dakdekker zijn mede zeer beslissend geweest in een goede uitwerking. Bovendien werd hierbij het budget van de klant ten allen tijde gerespecteerd. Dat maakt dat ook zij zeer tevreden zijn met het eindresultaat van de woning.

GERELATEERDE DOSSIERS