Doorzoek volledige site
06 november 2012

KUL-studenten exposeren in Brooklyn

Op 9 oktober opende in New York de tentoonstelling "Breuckland, Varieties on City Life: a Brooklyn Case". De expo toont het werk van een jaar ontwerpend onderzoek door het Studio Brooklyn team van de KULeuven in samenwerking met GSAPP Columbia University en de New York Institute of Technology. Voor hun eindwerk onderzochten dertien studenten de hele Borough of Brooklyn wat tot een bijzonder handboek leidde, ook wel Brooklyn for dummies. Een tweede luik bestaat uit twaalf ontwerpvoorstellen voor evenveel sites in diverse wijken van Brooklyn.
Op 9 oktober opende in New York de tentoonstelling "Breuckland, Varieties on City Life: a Brooklyn Case". De expo toont het werk van een jaar ontwerpend onderzoek door het Studio Brooklyn team van de KULeuven in samenwerking met GSAPP Columbia University en de New York Institute of Technology. Voor hun eindwerk onderzochten dertien studenten de hele Borough of Brooklyn wat tot een bijzonder handboek leidde, ook wel Brooklyn for dummies. Een tweede luik bestaat uit twaalf ontwerpvoorstellen voor evenveel sites in diverse wijken van Brooklyn, gaande van nieuwe 'co-op' woongemeenschappen en gemeenschapsvoorzieningen, tot herbestemming van industriële infrastructuur en landschapsparken.
Breuckland is een utopisch alter-ego voor Brooklyn waarbinnen het dichte maar ook alledaagse stedelijke wonen centraal staat. Steeds meer kwetsbaar voor financiële en ecologische rampen, zeewater-stijgingen, gentrificatie– en vastgoedoperaties, kijkt de hedendaagse stad naar Breuckland als proefveld voor ontwerpend onderzoek over nieuwe architecturale strategieën.
(Foto: Tom Thys)


Het Studio Brooklynteam bestaat uit dertien studenten Architectuur van de KULeuven onder leiding van Tom Thys en Ward Verbakel. De expo vond plaats in Metropolitan Exchange, een co-working space voor architecten en stedenbouwkundigen in Downtown Brooklyn en werd ondersteund door het Vlaams ArchitectuurInstituut en Flanders House New York. Meer informatie kan u vinden op http://brooklynatwork.blogspot.be/
(Foto: Tom Thys)


GERELATEERDE ARTIKELS