Doorzoek volledige site
26 mei 2013 | JANNES ZWAENEPOEL

a2o architecten lapt Hasselts pand op

In de Hasseltse Cellebroedersstraat heeft een voormalig winkelpand een nieuwe bestemming gekregen. a2o architecten staat in voor de herwaardering van het gebouw. Het hernieuwde pand doet nu dienst als studentenhuisvesting met op het gelijkvloers een winkelruimte.
In de Hasseltse Cellebroedersstraat heeft een voormalig winkelpand een nieuwe bestemming gekregen. a2o architecten staat in voor de herwaardering van het gebouw. Het hernieuwde pand doet nu dienst als studentenhuisvesting met op het gelijkvloers een winkelruimte.



Foto: Niels Donckers.



Het pand ligt in één van de straten tussen ring en Grote Markt in Hasselt. De voormalige winkelruimte bestaat uit de winkel zelf en bijhorende opslagplaats op de bovenverdieping. Een saaie gevel stond tussen de naastgelegen panden uit.



Foto: Niels Donckers.

 
De nieuwe invulling gaat gepaard met een opwaardering van de gevel. Deze krijgt een houten bekleding en loopt door tot aan de nok van het gebouw. Op enkele plaatsen zijn de raamkaders zichtbaar door deze bekleding, waardoor het ritme van de gevel gebroken wordt.


Foto: a2o.

De indeling van het vernieuwde pand is grondig aangepakt. De ruimte is opgedeeld in verschillende studentenkamers, met elk hun eigen keuken, doucheruimte en toilet. In elke kamer is er plaats voorzien voor een bed. Op het gelijkvloers is er plaats voor een winkel.

    
Het oude en het nieuwe grondplan, beeld: a2o.


In drie maanden tijd werd het gebouw hernieuwd. Lichte wanden en een houten gevel zorgden voor deze snelle werktijd. Een bijkomend voordeel van de gebruikte materialen is dat de binnenkant van het pand snel weer kan veranderd worden.