Doorzoek volledige site
04 oktober 2017 | KEVIN MOENS

Esthetiek en energiezuinigheid in de industriebouw (B2Ai)

Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis
Illustratie | Nicolas Theunis

Twee maanden geleden verhuisde aannemer Alheembouw naar zijn nieuwe werkplek in Oostnieuwkerke. B2Ai ontwierp een cirkelvormig gebouw waar iedereen met elkaar in contact staat en toch in alle rust kan werken.

Het kantoorgebouw situeert zich vooraan op het perceel, de stapel- en opslagcapaciteit en parkeergelegenheid bevinden zich achteraan. Het kantoorgebouw zelf is een rond paviljoen in een parktuin. Een rond gebouw heeft geen voor- of achterzijde en past zich op een zachte manier in in de omgeving. Het gebouw staat voor de helft in een tuinkamer en voor de helft in een open tuin. De groene parktuin kadert het gebouw en vormt een visuele meerwaarde voor de omgevende woningen.

 

Dubbele huid

Het compact volume bestaat uit 3 bouwlagen, waarvan de bovenste bouwlaag teruggetrokken is. Het kantoor heeft een dubbele huid: de binnenhuid is transparant en krijgt al dan niet doorzichtige glaspanelen. De buitenschil werkt als zonwering en is uitgevoerd in verticale lamellen met koper/bronskleur. Het gebouw is volledig toegankelijk.

GERELATEERDE DOSSIERS