Doorzoek volledige site
03 januari 2018 | LIESBETH VERHULST

Brussel krijgt nieuwe coworking space met The Gradient Lounge

Illustratie | Jim Van Loo Photography - www.aimed.be
Illustratie | Jim Van Loo Photography - www.aimed.be
Illustratie | Jim Van Loo Photography - www.aimed.be
Illustratie | Jim Van Loo Photography - www.aimed.be
Illustratie | Jim Van Loo Photography - www.aimed.be

Coworking spaces waar je in een aangename sfeer samen kan werken, zijn tegenwoordig erg in trek. A2d architecture 2 Design ontwierp The Gradient Lounge in Brussel, waar werk en ontspanning hand in hand gaan.   

The Gradient Lounge is ingericht op de gelijkvloerse verdieping van kantoorgebouw The Gradient aan de Tervurenlaan. De 900 werknemers uit de kantoren op de bovenverdiepingen kunnen er sinds de renovatie door a2d architecture 2 Design terecht in vier gesloten vergaderzalen, open lounge werkplekken, een kinélokaal, one-to-one boxen, coffee corner, sandwichbar met keuken, caféhoek, yogalokaal en opleidingslokaal.


Scenografisch effect

“De bestaande ruimte is twee verdiepingen hoog waardoor er voldoende hoogte aanwezig is om met het ‘box-in-box’-principe te werken", klinkt het bij de ontwerpers. “Centraal in de ruimte hebben we een organisch object ingeplant waar drie vergaderzalen zijn in ondergebracht en een loungeruimte op het dak.” Het yoga- en opleidingslokaal zijn ondergebracht in een grote mezzanine.

Dit volume is volgens de architecten meteen de sterkste troef van de nieuwe coworking space. “Het centrale object heeft een organische footprint die contrasteert met het strakke rasterpatroon van de betonnen kolommen van het gebouw. De fragmentatie van de wanden creëren schaduw en zorgen zo voor een scenografisch effect.”


Maximale ruimtebeleving

De uitdaging betond erin om daglicht zo diep mogelijk in de ruimte te brengen. Er werden lichte materialen gebruikt om de lichtreflectie optimaal te benutten. De deelzones werden zo ingericht dat ze de ruimte visueel niet compartimenteren. Op die manier laten de ontwerpers de ruimtelijke beleving van deze loungeplek maximaal tot zijn recht komen.

GERELATEERDE DOSSIERS