Doorzoek volledige site
03 april 2018

Skyline Maasmechelen hertekend door De Busschere + Wolfs architects

Uitbreiding Delhaize met appartementen Illustratie | DBW-architects
Uitbreiding Delhaize met appartementen Illustratie | DBW-architects
Uitbreiding Delhaize met appartementen Illustratie | DBW-architects

Architectenbureau De Busschere + Wolfs architects hertekent de skyline van Maasmechelen met de uitbreiding van de Delhaize met appartementen en het herinrichten van de parkings op een klein perceel. Het kleine perceel wordt voor 100 % bebouwd. De ontwerpers zullen een kopgebouw realiseren met gewaaierde gevels voor een speelse gevelgeleding.

Het RUP werd zodanig geïnterpreteerd dat de uitbreiding van het gebouw dwars op de Rijksweg gerealiseerd kon worden. Op deze manier kan de volledige diepte van het perceel benut worden in plaats van enkel de 14 meter evenwijdig aan de gewestweg. Daarnaast konden er op deze manier negen zuid-gerichte appartementen ingetekend worden in plaats van vier.

 

Frisse uitstraling

Door te kiezen voor een kopgebouw kon volgens het RUP een vijfde bouwlaag voorzien worden die de kopwerking benadrukt. Het grauwe, grijze karakter van de Rijksweg zal breken door het gebruik van bleke gelijmde gevelsteen die een frisse uitstraling geeft aan de omgeving. Deze uitstraling wordt nog eens benadrukt door de gewaaierde gevels van elk verdiep.

GERELATEERDE DOSSIERS