Doorzoek volledige site
09 mei 2018 | NIELS ROUVROIS

Extra 25 flats voor Woonpunt Zennevallei

Illustratie | Styfhals architecten / Koen Van Damme
Illustratie | Styfhals architecten / Koen Van Damme
Illustratie | Styfhals architecten / Koen Van Damme
Illustratie | Styfhals architecten / Koen Van Damme

In april werd in Halle de laatste fase van het Zenneproject aan de Bergensesteenweg voorgesteld. Die fase bestaat uit de extra bouw van 25 appartementen. Bouwheer is projectonwikkelaar Vanhaerents, in opdracht van Woonpunt Zennevallei. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Styfhals, studiebureau boydens engineering boog zich over de technieken.

Een vijftal jaar geleden realiseerde projectontwikkelaar Vanhaerents 87 woongelegenheden en vijf handelsruimten op het domein ’t Parkske aan de Bergensesteenweg in Halle. Daarnaast werden nog eens drie bouwblokken met in totaal 75 appartementen gebouwd rond een centraal binnenplein, allen verbonden via een ondergrondse parkeergarage van ongeveer 5.000 vierkante meter.

 

Eenvoudig en robuust

In april werd de laatste fase van het project officieel ingehuldigd. Het betreft een appartementsgebouw met 25 wooneenheden voor Woonpunt Zennevallei, gesteund door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Het ontwerp van het appartementsgebouw is eenvoudig en robuust en ieder appartement is uitgerust met een condenserende gaswandketel voor verwarming en sanitair, en warmwaterproductie in combinatie met een ventilatiesysteem type C+.

 

Energetische optimalisatie

Voor het streven naar energetische optimalisatie werd geopteerd de radiatoren te voeden op een laag temperatuurregime en werd voor de ventilatie een doorgedreven vraagsturing van het systeem doorgevoerd. Voor een aantal gemeenschappelijke ruimtes voor onderhoud op het gelijkvloers werd regenwaterrecuperatie voorzien. Daarnaast werd er op het vlak van duurzaamheid ook de nodige aandacht geschonken aan isolatie en natuurlijke ventilatie.

 

Hedendaags gebouw

Het appartemenstgebouw kadert binnen een groter project aan ’t Parkske in Halle dat initieel een winkel, een handelsruimte, 10.600 vierkante meter huisvesting en een ondergrondse parking omvatte. Het totale ontwerp is een hedendaags gebouw waarbij wonen op een harmonieuze manier gecombineerd wordt met handels- en kantoorfuncties. Een goede mix van verschillende types en groottes was het uitgangspunt, gaande van kleinere appartementen of studio’s met een slaapkamer tot flats met twee of drie slaapkamers.

 

Harmonieus materiaalgebruik

Het materiaalgebruik is in harmonie met het karakter en het uitzicht van de omgeving. Aan de kant van de Bergensesteenweg heeft het gebouw een zeer lange gevel van ongeveer 130 meter. Het contrast tussen de drukke Bergensesteenweg aan de voorzijde en het groen en de Zenne aan de achterzijde wordt benadrukt door een strakke voorgevel die de steenweg aflijnt en een speelse achtergevel die zich naar de Zenne ontplooit. Het gebouw wordt opgetild door een sokkel, waar zich de commercie╠łle functies in bevinden.

GERELATEERDE DOSSIERS