Doorzoek volledige site

REF.: 23746 - 2010

Station Zaventem

ZAVENTEM (Vlaams Brabant)

ARCHITECT Eurostation
GEVELWERKEN AGC Glass Europe
ISOLATIE ROCKWOOL

In 2010 kreeg Zaventem een nieuw station in de vorm van een "glazed box". Sinds 5 juli 2013 zijn de loketten van dit station gesloten en is het een stopplaats geworden. Dit ontwerp past dan ook in een breder project waarin bemande stations hergedefinieerd worden en dit door een gelijk ontwerp. Het concept is gebaseerd op het idee dat een station of een stopplaats opnieuw een symbool in de omgeving moet zijn en de verschillende stationsfuncties zoals toegangen, wachtplaatsen, en een fietsenstalling moet verenigen. 

Voor de stations en grotere stopplaatsen in dit concept is het centraal gegeven het transparante volume of de ‘glazen box’ aan de hoofdtoegangen, die de verschillende functies en stationsfragmenten groepeert. 

Deze projectfiche delen