Doorzoek volledige site

REF.: 25530 - 2016

MILU Gent

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT Qatar Architecten

Voor de verbouwing van een vrijstaande woning in Gent - bouwjaar 1936 - toverde Qatar Architecten een introvert samenraapsel van donkere kamers om tot een volwaardige gezinswoning met veel daglicht en een frisse symbiose tussen binnen en buiten. Door een uitbreiding in glas en beton creëerde het Gentse architectenbureau een direct contact met de tuin om de binnen- en buitengrenzen te vervagen. De vrijstaande woning met drie verdiepingen, tot MILU-project omgedoopt, vroeg om een grondige verbouwing. Het huis miste ruimtelijkheid en gaf een vrij gesloten, introvert gevoel. De bewoonbare oppervlakte van 470 m², de tuin en de ligging in een residentiële buurt in het centrum van Gent - rustig maar dichtbij verkeerswisselaars - overtuigden de eigenaars echter om deze woning te kopen. Meer daglicht binnenbrengen en contact creëren met de tuin was de allereerste vereiste. Daarnaast moest de verouderde woning aangepast worden aan de hedendaagse levensstandaard.

Deze projectfiche delen