Projectinfo Meer Projectinfo

Voormalig tuincentrum in Aalst wordt duurzame woonwijk (PRISMA architecten)

Het voormalig tuincentrum Van Gucht langs de Zeebergkaai in Aalst krijgt een volledig nieuw leven als duurzaam woonproject.

KU Leuven bouwt vijfde Bio-Incubator (Proof of the Sum, SVR-ARCHITECTS)

De KU Leuven heeft op 8 juni samen met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) in het Wetenschapspark Arenberg de symbolische eerste steen gelegd voor de bouw van Bio-Incubator 5.

Opinie Meer Opinie

VRIJE TRIBUNE. Stijn Wille: Participatie in het ontwerpproces? Start vroeg, wees transparant en toon respect

Architect, er is geen weg, de weg ontstaat in het gaan. Al ontwerpend ontstaat de weg, en als je omkijkt zie je het pad dat nooit meer betreden zal worden... Vrij naar het gedicht ‘Caminante’ van Antonio Machado.

OPINIE. Rik Neven: Architecten: deel van het probleem of deel van de oplossing?

Dat de bouwsector boter op het hoofd heeft als het over de klimaatproblematiek gaat, is een understatement. De rol van de architecten mag hier niet in onderschat worden.

De praatstoel Meer De praatstoel

De Praatstoel: An Schoenmaekers (SBE)

An Schoenmaekers is sinds 2014 aan de slag bij SBE, het intussen internationaal gerenommeerd studiebureau gespecialiseerd in het ontwerp van (grote) infrastructuurprojecten, voornamelijk binnen burgerlijke bouwkunde en de waterbouwkunde.

De Praatstoel: Christophe Combes (B-architecten)

Qville in Essen, CC De Grote Post in Oostende, het nieuwe stadhuis van Roeselare,... het palmares van Christophe Combes bij B-architecten oogt indrukwekkend. Wij nodigden hem uit in onze Praatstoel. 

Productinfo Meer Productinfo

De ervaringen van vier architecten met StoSignature: 'Laat toe om architecturale elementen te benadrukken'

StoSignature biedt de architect heel wat mogelijkheden. Sto polste naar de ervaringen van vier architecten die een beroep gedaan hebben op StoSignature.

Unilin Insulation sluit aan bij CIRCULAR FOAM-project

De isolatieplaten en -panelen van Unilin Insulation zorgen voor een stevige daling van het energieverbruik. Met de One Home-strategie, waarin alle duurzaamheidsdoelstellingen en inspanningen van het bedrijf zijn vastgelegd, gaat Unilin voor meer.

Awards Meer Awards

Joseph Bracopsziekenhuis bekroond met European Healthcare Design Award (archipelago, NU architectuuratelier)

Het Joseph Bracops ziekenhuisproject heeft zojuist de Future Healthcare Design award gewonnen op het European Healthcare Design congres dat deze week in Londen werd gehouden.

Nieuwe editie VOLA fotowedstrijd

Naar goede gewoonte organiseert VOLA ook dit jaar een fotowedstrijd. VOLA nodigt ontwerpers voor deze achtste editie uit om nieuwe foto's van hun uitgevoerde projecten waarin VOLA werd toegepast te maken en in te zenden.

Raar maar waar Meer Raar maar waar

Raar maar Waar: BIG ontwerpt hotelkamer voor zowel vogel als mens

De nieuwe hotelkamer, ontworpen in samenwerking met de Zweedse ornitholoog Ulf Ohman, brengt 350 vogelhuisjes naar het befaamde Treehotel in het Zweedse Lapland. Hangend in de Harads dennen, wil BIG met dit ontwerp de omringende biosfeer en natuur...

Raar maar waar: knalroze trap leidt naar platform bovenop Rotterdams museum

Voorbijgangers van Het Nieuwe Instituut, het Rotterdams museum voor architectuur, design en digitale cultuur, zullen deze zomer allicht even tot halt komen wanneer ze eenreusachtige, knalroze trapin het oog krijgen. Het Nederlandse architectenbure...

Gewikt en gewogen Meer Gewikt en gewogen

Gewikt en gewogen: A3 ontwerpburo over ongeschaafde lariks gevelbekleding van Outdoor Wood Concepts

Voor de renovatie en optopping van een particuliere woning te midden van een groene omgeving was A3 ontwerpburo op zoek naar een gevelbekleding die bij deze natuurlijke omgeving aansluit. De keuze viel op een houten gevelbeplanking van Outdoor Woo...

Gewikt en Gewogen: de top 3

In de rubriek Gewikt en Gewogen laten we architecten aan het woord die recent een nieuw product of een nieuwe techniek toegepast hebben. Een informatief artikel om collega's te informeren over de voordelen en minpunten van een product. Deze drie p...

Internationaal Meer Internationaal

Bas Smets mag omgeving Notre-Dame in Parijs hertekenen

Het Belgische Bureau Bas Smets is samen met de Parijse bureaus Grau en Neufville-Gayet aangesteld voor de herinrichting van de omgeving van de Notre-Dame in Parijs. Dat is zonet bekendgemaakt door burgemeester Anne Hidalgo.

BIG en HOK winnen internationale wedstrijd luchthaven Zürich met ontwerp in hout

Het winnende voorstel voor het grootste dok van de luchthaven van Zürich bestaat voornamelijk uit massief lokaal hout. Het nieuwe Dock A en de aangrenzende gebouwen, moeten de status van de luchthaven als toegangspoort van Zwitserland versterken.  

Duurzaamheid Meer Duurzaamheid

Ontdek de twee luiken van de RENOLAB projectoproep

Leefmilieu Brussel nodigt u uit om de projectoproepen van RENOLAB en zijn twee luiken ervan nader te ontdekken.

Met RENOLUTION genieten ook uw professionele klanten van renovatiepremies

Terwijl het bestaan van renovatiepremies welbekend is bij particulieren, is dat wellicht minder het geval voor professionals en rechtspersonen. Als architect kunt u uw klanten hierover informeren, wat hen kan helpen om de stap te zetten.

Evenementen Meer Evenementen

C-mine pakt uit met unieke expo over Pritzker Prize-winnaar Balkrishna Doshi

Met de tentoonstelling ‘Balkrishna Doshi: Architecture for the People’ - die loopt van 2 juli tot 6 november 2022 - presenteert C-mine de eerste internationale retrospectieve buiten Azië over de vermaarde Indiase architect Balkrishna Doshi.

Nieuw event LifeCycles brengt wereldtop in architectuur en stadsontwikkeling naar Gent

Maar liefst veertig internationale toppers uit de architectuur-, stedenbouw-, vastgoed- en academische wereld komen van 28 tot en met 30 september samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal event.

Varia Meer Varia

Welke plek heeft prefabbeton in publieke ruimtes?

De switch van betonstop naar bouwshift geeft beton een positievere bijklank. Terecht? Beton zal alleszins zijn plek blijven hebben binnen de nieuwe manier van bouwen. Welke plek heeft prefabbeton in onze toekomstige publieke ruimtes?

'Een ingenieur verdient zichzelf makkelijk terug in een bouwproject'

De input van ingenieurs, en meer bepaald stabiliteitsingenieurs, bij een bouwproject draagt bij tot een efficiënter verloop van het bouwproces, doordat sneller de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

Video's Meer video's

Glazen huis Heatherwick Studio ontvouwt zich als een bloem

In deze video krijg je te zien hoe het ‘glazen huis’ van Heatherwick Studio zicht ontvouwt te midden van de tuinen van Woolbeding Gardens in Engeland.

Sociaal woonproject MAD architects vormgegeven rond zwevend park

MAD architects heeft onlangs zijn eerste sociale woonproject voltooid. Het bestaat uit twaalf residentiële gebouwen die met elkaar verbonden zijn door verhoogde wandelpaden en een ‘zwevend park.’

Onze partners

GAimage