Doorzoek volledige site
01-01-0001

Festival van de architectuur - Babel

De Grote Post Hendrik Serruyslaan 18 A 8400 Oostende festivalvandearchitectuur.be
Logo Festival van de architectuur - Babel

Live op scène dissecteert architect en theatermaker Steve Salembier de 21ste-eeuwse metropool als een permanent onaangepaste biotoop gewrongen tussen de megalomanie van het stedelijke landschap en de schaalverkleining binnen de intieme leefwereld van het vereenzaamde individu. Aan de hand van maquettes, fotografie, video en projectie toont hij hoe de verhoudingen tussen de mens en zijn leefomgeving fundamenteel gewijzigd worden en dagelijks onderworpen zijn aan extreme condities. Drijvend op de klanklandschappen van ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders) wordt Babel een voorstelling met de beat als ademhaling van een hedendaagse kosmopool.

Steve Salembier (Atelier Bildraum) werkt op de grens tussen architectuur en theater, in het spanningsveld tussen het statische en bewegende, het blijvende en het vergankelijke. Na de eerdere voorstellingen Bildraum (2014) over het huis en In between violet & green (2017) over het landschap, focust Steve Salembier in Babel op de stad in beweging.

Koop je ticket en woon het beeldend muziektheater bij. De voorstelling duurt van 19u tot 20u30 en vindt plaats op 15 oktober 2021.

https://festivalvandearchitectuur.be/programma/babel/