Doorzoek volledige site
01-01-0001

NU ARCHITECTUURATELIER (BE) - wiegbed

College De Valk 01.13 / Tiensestraat, 41, 3000 Leuven www.stadenarchitectuur.be
Logo NU ARCHITECTUURATELIER (BE) - wiegbed

Of het nu een grootschalig gebouw is, of een meubel, het werk van NU architectuuratelier is doordrongen van vakmanschap. Al vanaf hun eerste projecten is het ontwerpproces van NU het resultaat van een onderzoek in maquettes, mock-ups op ware grootte, en experimenten met materialen. De fascinatie voor de manier waarop de dingen worden gemaakt, wordt in dit proces steeds gelinkt aan dagelijks gebruik, en het is exact die aandacht voor dagelijks gebruik die we verbinden met het thema Slow Space. Een duidelijk voorbeeld is het project Huis Perrekes, een instelling met zorg en begeleiding voor personen met dementie. Deze begeleiding gebeurt in een herkenbare en zo normaal mogelijke omgeving. Een visie die wordt doorgetrokken in zowel masterplan als architectuur en meubel, zoals het specifiek ontworpen ‘wiegbed’. Na de lezing zal moderator Pleuntje Jellema, onderzoeker aan de KU Leuven en auteur van ‘De Luwteplek’, verder ingaan op de manier waarop een nauwgezette studie van dagelijkse routines een invloed kan hebben op het ontwerpproces. NU architectuuratelier is in 2004 opgericht door Armand Eeckels en Halewijn Lievens. NU werkt aan zowel groot- als kleinschalige gebouwen, ontwerpt meubels en interieurs, en ontwikkelt stalen en prototypes voor eigen en externe projecten. Recente projecten zijn o.a. Reconversie ICC in Gent, Onthaal Plantentuin Meise, en Ziekenhuis Bracops in Brussel.

TAAL: Nederlands
WANNEER: woensdag 27 oktober 2021 om 20 uur
WAAR: College De Valk 01.13 / Tiensestraat, 41, 3000 Leuven  
TICKETS: online ticketverkoop via bovenstaande link of of tot 14 november aan de STUK balie | ticket@stuk.be | 016 320 320
TARIEVEN : € 9 | STUK lidmaatschapskaart € 7 | student € 5 | student KUL dep. architectuur € 2,50 | S&A leden gratis > leden kunnen hun ticket aanvragen via ticket@stuk.be of aan de ticketbalie afhalen (open tot 15 november).

Voor verdere informatie, gelieve op volgende link te klikken:
https://www.stadenarchitectuur.be/#/nl/artikel/2/639