Doorzoek volledige site
Dossier

3D-printing

Wordt 3D-betonprinten de nieuwe norm?

Wordt 3D-betonprinten de nieuwe norm?

24-03-2021 Het raakte misschien wat ondergesneeuwd in een jaar dat gedomineerd werd door de coronacrisis en alle bijbehorende perikelen, maar 2020 was ook goed voor een Belgische wereldprimeur. Op de site van Kamp C in Westerlo realiseerde een vaststaande 3D-betonprinter in één beweging een woning van 90 m² met twee verdiepingen. Bouwkundige spielerei of een belangrijke mijlpaal die de toekomst van de sector ingrijpend zal veranderen? Wij vroegen het aan projectmanager Marijke Aerts.

Kamp C nodigt bedrijfswereld uit om 3D-printing in de bouw te ontdekken

Kamp C nodigt bedrijfswereld uit om 3D-printing in de bouw te ontdekken

25-09-2019 Op 4 oktober nodigt Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie, de bedrijfswereld uit om 3D-printing in de bouw te ontdekken. Bedrijven kunnen kennismaken met de grootste 3D-betonprinter in Europa tijdens verschillende demonstraties. Kamp C lanceert in samenwerking met architectura.be en Redactiebureau Palindroom die dag ook de architectenwedstrijd 3Dprint Awards, waarbij architecten en ontwerpers worden uitgedaagd om een creatief ontwerp te maken dat printbaar is. 

Nieuwe technologieën houden helft Belgische bouwprofessionals wakker

Nieuwe technologieën houden helft Belgische bouwprofessionals wakker

12-09-2019 Nieuwe technologieën staan bij de helft van de Belgische bouwprofessionals in de top drie van interessante trends. Dat blijkt uit een onderzoek van Batimat, uitgevoerd door iVox. Naar aanleiding van de zestigste editie van het internationale salon voor bouw en architectuur zocht Batimat uit wat bouwprofessionals – van projectontwikkelaars en architecten tot en met aannemers - bezighoudt. Ze blijken in de maag te zitten met drie grote thema’s: ‘nieuwe technologieën’, ‘duurzaamheid en energie’ en ‘veiligheid op werk’. Thema’s die dit jaar ook centraal staan op Batimat, dat plaatsvindt van 4 tot en met 8 november 2019 in Parijs.

41 resultaten gevonden