Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Technische info - Akoestische prestaties van lichte woningscheidende constructies

Technische info - Akoestische prestaties van lichte woningscheidende constructies

24-06-2020 Houtbouw en andere lichte constructies vertonen bij lage frequenties vaak een minder goede geluidsisolatie. De huidige norm NBN S 01-400-1 over de akoestische criteria voor woongebouwen houdt hier evenwel geen rekening mee. Daarom zullen er hiervoor in de herziening van de norm bijkomende eisen opgelegd worden. In dit artikel bespreekt A. Dijckmans, dr. ir, projectleider, laboratorium Akoestiek, WTCB een aantal oplossingen voor lichte wand- en vloerconstructies waarmee het mogelijk is om aan deze eisen te voldoen.

Een aangename werkomgeving, ook voor thuiswerkers

Een aangename werkomgeving, ook voor thuiswerkers

06-05-2020 Met de aangepaste maatregelen naar aanleiding van het coronavirus (COVID-19) is telewerken op dit moment de norm. Over heel het land sporen werkgevers hun medewerkers aan om van thuis uit te werken, indien de functiebeschrijving dat toelaat. En dat vraagt om heel wat flexibiliteit, zowel van de werkgever als van de werknemer. Want niet alleen de werkende mensen vertoeven thuis, ook de kinderen, partners en huisdieren zijn voortdurend van de partij. Om toch zo efficiënt mogelijk van thuis uit te kunnen werken, is een goede akoestiek dan ook onmisbaar. 

Een multidisciplinair gebouwencomplex, beschermd tegen ongewenst lawaai

Een multidisciplinair gebouwencomplex, beschermd tegen ongewenst lawaai

11-03-2020 Met de bouw van Centr'Al, een nieuw cultuur- en sportcentrum, is de herwaardering van het Albertplein, net op de grens tussen Vorst en Sint-Gillis, in volle gang. Het door B-architecten ontworpen gebouwencomplex bestaat uit twee units die door een druk kruispunt van elkaar gescheiden zijn. De akoestisch adviseurs van Bureau Defonseca werden ingeroepen om het gebouw en diens gebruikers te beschermen tegen het ongewenst lawaai van het voorbijrazende verkeer.

Rockfon Mono Acoustic: oplossing voor nagalm in moderne woningen

Rockfon Mono Acoustic: oplossing voor nagalm in moderne woningen

12-02-2020 Moderne woningen kampen vaak met een slechte akoestiek omwille van de grote glaspartijen en het gebruik van industriële materialen. Bewoners proberen de nagalm te beperken door hun interieur aan te passen met gordijnen, extra meubelen of een tapijt, maar dit heeft vaak niet het gewenste resultaat. Rockfon® Mono® Acoustic, de naadloze egaal witte plafondoplossing van Rockfon zorgt voor een geluidsabsorptie waardoor deze interieuraanpassingen niet nodig zijn. Naast de akoestische meerwaarde heeft dit plafondsysteem ook een bijzondere esthetische uitstraling en is daarom eveneens zeer geschikt voor particuliere nieuwbouw en renovatieprojecten.

Goede akoestiek als inkomstenbron voor horeca

Goede akoestiek als inkomstenbron voor horeca

12-02-2020 Een tijd geleden publiceerde Ecophon een artikel in haar AcousticBulletin over het belang van een goede akoestiek in een horecazaak. Uiteindelijk komen mensen naar een restaurant om comfortabel te kunnen eten. De gesprekspartner daarbij goed verstaan zonder zelf je stem te moeten verheffen, zou hierbij een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Helaas kampen vele horecazaken met een slechte akoestiek. Ook bij renovatie blijft het schoentje knellen en wordt slechts zelden rekening gehouden met het geluid.

Lefcoustics: om galm in evenementenruimtes te beperken

Lefcoustics: om galm in evenementenruimtes te beperken

05-02-2020 De gloednieuwe bedrijvencampus Skyline Park biedt flexibele huurformules aan voor de kantoor- en coworkingruimtes en beschikt bovendien over een unieke Event Space op 40 meter hoogte. Bouwheer LVDB Invest NV zet hiermee een blikvanger neer naast afrit 6 van de E403 in Izegem. Om het geluidscomfort voor bezoekers van de SkyBar en De SkyLounge te verbeteren werd gekozen voor het nieuwe ontwikkelde product Lefcoustics van Print Acoustics by Triplaco.

283 resultaten gevonden