Doorzoek volledige site
Dossier

Aluminium

Creadesign: creatieve wandbekleding op maat

Creadesign: creatieve wandbekleding op maat

23-06-2020 Met Creadesign heeft MDB Metal een inspirerend gamma van perfo en lasertoepasssingen gelanceerd met 26 originele ontwerpen, onderverdeeld in 8 thema's. Vlakke platen of cassettes, staal of aluminium, mogelijkheden te over. Het doel: oneindig combineren en de creativiteit van architecten een boost geven. "Creadesign is de oplossing voor realisatie van binnen,- of buitenwanden, invulling borstweringen en tal van andere toepassingen", klinkt het.   

Reynaers Aluminium vervolledigt het schuifraamgamma: CP 130 nu ook met een smalle middenstijl

Reynaers Aluminium vervolledigt het schuifraamgamma: CP 130 nu ook met een smalle middenstijl

11-05-2020 Als antwoord op de vraag naar nog slankere schuifdeursystemen werd het CP 130 gamma van Reynaers Aluminium uitgebreid met een smalle middenstijl. Een minimalistische uitvoering waarbij de aanzichtbreedte van de middenstijl gereduceerd wordt tot slechts 50 mm in plaats van 96 mm. Dit systeem kan perfect geïntegreerd worden in een gevelelement aangezien de aanzichtbreedte van 50mm correspondeert met de breedte van de gevelstijl.

De gevel als blikvanger dankzij Schüco

De gevel als blikvanger dankzij Schüco

07-04-2020 De nieuwe wereldwijde hoofdzetel van Ferrero werd opgeleverd in december 2019. Hij is gelegen vlakbij de luchthaven in Findel, Luxemburg, en heeft een totale vloeroppervlakte van bijna 30.000 m². In één gebouw werken zo meer dan 1200 mensen, die voordien over vijf verschillende vestigingen verspreid waren. Het gebouw is zo ontworpen dat het de sfeer van Italiaanse pleinen oproept: een enorm atrium wordt omgeven door twee kantoorvleugels met meerdere verdiepingen. Dankzij GROVEN+PORTAL en Schüco straalt de buitenkant van het gebouw tijdloze klasse uit. De glasgevels combineren design en comfort. 

Strak raamsysteem toegepast in nieuwe woonzorgtoren

Strak raamsysteem toegepast in nieuwe woonzorgtoren

02-10-2019 In Geel bouwt aannemer Hooyberghs aan Astor: een uniek zorgproject van 12 bouwlagen, op basis van een ontwerp van architectenbureau Osar. Het resultaat? Het hoogste uit kruislaaghout opgetrokken gebouw in ons land. Aliplast Aluminium Systems werd uitgekozen om de aluminium ramen te leveren. Omdat het gebouw veertig meter hoog is en vele schuifraampartijen bevat, ging er extra aandacht naar de studiefase en het behalen van de correcte water- en luchtdichtheid.

115 resultaten gevonden