Doorzoek volledige site
02 november 2021

Lichtgewicht scheidingswand CaloriK blinkt uit op vlak van veiligheid, zuinigheid en efficiëntie

Illustratie | © Knauf

De woon- en werkruimten van vandaag zijn zeer goed geïsoleerd.  Als gevolg daarvan zijn radiatoren en verwarmingssystemen vaak te groot in verhouding tot de warmtebehoefte van de kamers.  Het CaloriK systeem van Knauf biedt hiervoor een oplossing. CaloriK combineert de kwaliteiten van het Diamond Board met een ultradunne elektrische weerstand, zodat de scheidingswand een belangrijke rol krijgt: die van een onzichtbare, zachte en aangename stralingswarmtebron. Deze warmte wordt opgewekt door een elektrische weerstand, niet door vloeistof die in leidingen circuleert. En ja, dit systeem maakt ook een einde aan de opeenhoping van stof op radiatoren.

Het beste van twee werelden

Het CaloriK Board bestaat uit twee krachtige componenten. Enerzijds de Diamond Board met zijn hoge brandwerendheid en geluidsisolatie, en anderzijds een technologie op basis van een verwarmde droge inkt, bestaande uit de nieuwste generatie ultrafijne elektrische weerstand. Als integraal onderdeel van de lichtgewicht scheidingswand blinkt CaloriK uit op het gebied van veiligheid, zuinigheid en efficiëntie. Mocht de plaat per ongeluk worden doorboord, dan bestaat er geen gevaar voor mensen of voor het systeem zelf. Voor de installatie zijn geen leidingen of kanalen nodig. Het CaloriK Board is onderhoudsvrij, werkt geruisloos en kan worden aangestuurd via thermostaat, schakelaar, smartphone of domotica.

 

Een nieuwe benadering van comfort, thuis en op kantoor

Afhankelijk van de energiebehoefte is de plaat verkrijgbaar in 600 en 1200 W versies. En met een maximale oppervlaktetemperatuur van 42°C is er geen andere warmtebron nodig. Een standaard stroomkabel met 2 fasegeleiders is voldoende voor de stroomvoorziening (geen aardaansluiting nodig). CaloriK scheidingswanden worden op de gebruikelijke manier geplaatst en afgewerkt, zodat ze niet te onderscheiden zijn van andere scheidingswanden. 

GERELATEERDE DOSSIERS