Doorzoek volledige site
23 januari 2018

Slim elektrisch verwarmen met Radson

PAROS E - white Illustratie | Radson
PAROS E - black Illustratie | Radson
Evia T Illustratie | Radson
Touch E3 - huisconnectiviteit Illustratie | Radson
EcoDesign 2018 Illustratie | Radson

Op Batibouw 2018 stelt Radson zijn volledig vernieuwde gamma elektrische radiatoren voor. Een interessante stand voor bezoekers die alles willen weten over warmtecomfort en hoe ze verschillende oplossingen kunnen combineren.

Volgens Radson is elektrische verwarming een deel van een totaaloplossing, zodat iedereen zelf kan voldoen aan zijn eigen verwarmingsbehoeften. Zo is vloerverwarming tegenwoordig een comfortstandaard in de badkamer, maar is deze zelden voldoende om de ruimte voldoende te verwarmen. Dan is een elektrische radiator een extra oplossing.

 

PAROS E

Sinds 1 januari 2018 mogen er alleen nog elektrische radiatoren geproduceerd worden die aan de normen van de Europese EcoDesign richtlijnen voldoen. Radson presenteert daarom zijn vernieuwde elektrische radiator PAROS E. Een model met afgeronde contouren en slanke lijnen. PAROS E kan je personaliseren volgens afmetingen, kleur en afwerking. Dankzij de nieuwe features is deze elektrische radiator gebruiksvriendelijk, energie-efficiënt en slimmer.

De thermostaat bepaalt bijvoorbeeld zelf wat het meest energie-efficiënte verwarmingspatroon is om de gewenste temperatuur te halen met de nieuwe ITCS-functie (Intelligent Temperature Control System). Met een kleurledje geeft een gedragsindicator het ecologische gedrag van de gebruiker aan.

Nog een extra functie is de openraamdetectie. Via deze functie gaat de radiator in standy-modus wanneer zich een plotse temperatuurdaling voordoet. Het verbruik van de PAROS E in standby werd daarvoor ook verlaagd.

 

EVIA T

De EVIA T is een hydraulische radiator met blowerfunctie. Hoewel deze niet onder de EcoDesign-regelgeving valt, is het toestel toch slimmer en efficiënter dankzij nieuwe functies. Net zoals de PAROS E heeft ook deze radiator een openraamdetectie. De blower kan door de PTC-technologie ook niet oververhitten en detecteert ook de aan- of afwezigheid van de gebruiker waardoor je het apparaat niet kan vergeten uit te zetten.

 

Zone-regeling

Met de Touch E3 zoneregeling kan je verschillende zones individueel vanop afstand geregeld worden. Zo kan je bijvoorbeeld voor je thuiskomt al de verwarming in de badkamer aanzetten.