Doorzoek volledige site
12 februari 2018

Voldoende opbergruimte in badkamer belangrijk voor gezinnen

Illustratie | © Geberit

Een badkamer is dé plek om helemaal tot rust te komen. En omdat rust en wanorde niet samengaan, is het dus belangrijk dat alles in de badkamer mooi op zijn plek ligt. Uit een grootschalig onderzoek dat Geberit liet uitvoeren, is gebleken dat een gemiddeld gezin ongeveer 90 producten heeft staan in de badkamer. En aangezien meer opbergruimte een bekommernis voor velen is, kan de Acanto-badkamercollectie van Keramag een oplossing bieden.

Al die producten moeten een eigen plaats krijgen om van de badkamer een rustige plek te maken. Niet eenvoudig, als je weet dat een badkamer vaak niet groter is dan een kingsize bed. Toch is Geberit erin geslaagd een badkamercollectie te ontwerpen die heel veel flexibiliteit biedt.

Op die manier kan de opbergruimte perfect gedimensioneerd worden zodat de ruimte van de badkamer optimaal benut wordt. Doordat de Keramag Acanto-collectie ook heel wat combinatiemogelijkheden biedt, kan de opbergruimte tot in de details worden aangepast aan de grootte van de badkamer én de individuele behoeften van de klant.

 

Opbergbehoeften: cijfers en feiten

- Een gemiddeld gezin moet 90 producten opbergen in de badkamer: 10 handdoeken, 2 reinigingsproducten, 24 producten voor lichaamsverzorging, 42 cosmeticaproducten, 12 rollen toiletpapier.

- Items die je dagelijks gebruikt worden best opgeborgen binnen armlengte (ca. 0,28 vierkante meter) opgeborgen.

- Producten die je minder vaak gebruikt zoals schone handdoeken en extra toiletpapier worden best binnen een straal van ca. 0,37 vierkante meter opgeborgen.

 

Benieuwd wat de Belgen ervan vinden?

In een grootschalige enquête, uitgevoerd in november 2016 door het online onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Geberit vertelden 1.000 Belgen tussen 18 en 79 jaar wat meer over opbergruimte in hun badkamer.

- Twee op drie zegt zich te storen aan zichtbaar rondslingerende spullen in de badkamer.

- Vier op tien zegt te weinig opbergruimte te hebben voor alle spullen.

- Drie op vier vindt meer opbergruimte in de badkamer een pluspunt.

- Een rommelige badkamer is voor 33% van de bevraagde een grote ergernis.

 

Alles op zijn plaats

Door de flexibiliteit en de diverse combinatiemogelijkheden kan de Acanto-badkamercollectie het opbergpotentieel van elke badkamer, ongeacht de grootte, maximaliseren.

De gebruiker heeft geen last meer van rondslingerende flesjes shampoo, conditioner of badschuim, omdat ze niet passen in de badkamerkast. Ook kleinere items zoals haarspeldjes, flossdraad of lipbalsem zullen niet meer verloren raken in te grote laden want de opbergruimte kan perfect gedimensioneerd worden.

Resultaat: een badkamer die een oase van rust wordt omdat alles zijn eigen plek heeft.

De Acanto-badkamercollectie van Keramag tilt ergonomie naar een hoger niveau: kasten met de perfecte reikhoogte voor alle gezinsleden en vakken met de juiste afmetingen en vorm waarin dagelijks gebruikte producten optimaal opgeborgen kunnen worden.

GERELATEERDE DOSSIERS