Doorzoek volledige site
14 oktober 2009

Ross Lovegrove te gast bij Lambrechts in Hasselt

Hoog bezoek voor Lambrechts in Hasselt afgelopen vrijdag. Niemand minder dan Ross Lovegrove maakte zijn opwachting op de Lambrechts Beurs. Meer dan 800 architecten en ingenieurs zakten af naar de gloednieuwe Lambrechts Store langs de Hasseltse ring om te luisteren naar wat de Britse sterontwerper te vertellen had.

Hoog bezoek voor Lambrechts in Hasselt afgelopen vrijdag. Niemand minder dan Ross Lovegrove maakte zijn opwachting op de Lambrechts Beurs. Meer dan 800 architecten en ingenieurs zakten af naar de gloednieuwe Lambrechts Store langs de Hasseltse ring  om te luisteren naar wat de Britse sterontwerper te vertellen had.

Lambrechts organiseert al enkele jaren zijn eigen beurs voor architecten en ingenieurs. Dit keer vond die beurs voor het eerst plaats in de nieuwe Lambrechts Store. Deze imposante showroom naar een ontwerp van Holistic Architecture 50 5, werd in maart van dit jaar geopend. Met een oppervlakte van 5000 m² en een voorgevel van 60 meter is het de grootste showroom van de Benelux.

Top of the Bill tijdens de Lambrechts beurs was dus toespraak van Ross Lovegrove die vooral focuste op zijn ontwerpen voor VitrA, leverancier van totaaloplossingen voor badkamers. Ross Lovegrove, ontwerper van het jaar in 2001, heeft al voor diverse toonaangevende merken gewerkt waaronder Louis Vuitton, Hermés en Dupont. Hij ontwierp talloze producten, gaande van draagbare audiospelers tot parfumflesje, van keukengerei tot inrichting van vliegtuigen. Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur, getuigen zijn ontwerpen van een drievuldigheid tussen technologie, materiaalwetenschap en intelligente organische vormen. Zijn ontwerpen bevatten steeds een diepmenselijke en vindingrijke benadering die het optimisme en de innovatieve vitaliteit weerspiegelen van alles wat hij aanraakt. Filmpje waarin Ross Lovegrove voor www.ted.com zijn visie op design uit de doeken doet. Voor alle duidelijkheid, dit filmpje werd niet opgenomen op de Lambrechts Store

 
De ontwerpers die te gast waren bij Lambrechts hebben met veel belangstelling geluisterd naar de woorden van Ross Lovegrove en nadien kregen ze nog een exotisch banket aangeboden waarbij zelfs sprinkhanen op het menu stonden. Avond meer dan geslaagd dus.

 

Fotograaf Marc Sourbron was ook van de partij en maakte volgende foto''s. 


 

GERELATEERDE DOSSIERS