Doorzoek volledige site
19 augustus 2020

De stille superkracht van zen in je interieur

Illustratie | Dekton by Cosentino
Illustratie | Dekton by Cosentino
Illustratie | Dekton by Cosentino
Illustratie | Dekton by Cosentino
Illustratie | Dekton by Cosentino
Illustratie | Dekton by Cosentino

De zoektocht naar evenwicht begint bij jezelf en je interieur is hiervan een reflectie. Maar ook het omgekeerde geldt: de juiste inrichting in je huis brengt rust in je hoofd en je leven. Dekton® by Cosentino biedt houvast in tijden van chaos en onzekerheid met de Portfolio ’20-reeks: 5 nieuwe neutrale en natuurlijke kleuren plaatmateriaal voor een yin bij elke design-yang.

Van dualiteit naar evenwicht

Zacht en vrouwelijk wit met de yin-kleur Aeris? Of liever stoer en mannelijk zwart met de yang-kleur Eter? Kies voor de twee en laat een spel van licht en donker evenwicht brengen in je interieur. De klassieke mix van zwart en wit vormt een tijdloze en solide basis voor uiteenlopende stijlen. Aeris is een lichte tint met details in crèmekleur, geïnspireerd op witte kalksteen. Eter heeft dan weer een donkere granieten structuur in zwart- en grijstinten, goed voor een subtiel intern contrast en een sterk eigentijds element in je interieur. Beide kleuren maken deel uit van de Dekton® Natural-collectie.

 

De natuur centraal

Waar yin en yang evenwicht brengen door dualiteit en contrast, introduceert feng shui de weldadige werking van de natuur in huis met organische vormen, natuurlijke materialen en kleuren. Om het volledige zen-spectrum te ontdekken, nam Cosentino in haar Dekton Natural-gamma nog 3 andere tinten op: Sasea, Kovik en Rem, één voor één geïnspireerd op de natuur. Met Sasea haal je de look van Sahelkalksteen in huis. Dit populair Turkse gesteente heeft een gedetailleerde structuur vol crème- en grijsnuances. Met Kovik kies je voor de kracht van eenvoud: een lichtgrijze neutrale achtergrond met subtiele dooradering in lichte tinten. De Rem-kleur is gebaseerd op de gekende natuursteen Calacatta Lincoln: één van de meest elegante witte marmersoorten wereldwijd. Bruine en grijze aderen doorkruisen het witte oppervlak en laten hier en daar toetsen goud doorkomen.

GERELATEERDE DOSSIERS