Doorzoek volledige site
24 augustus 2020

Contactloze spoeltechnologie voor urinoirs

Illustratie | Viega
Illustratie | Viega
Illustratie | Viega

Als je in openbare sanitaire voorzieningen voor maximale hygiëne gaat, is het gebruik van ‘handsfree’ of contactloze spoeltechnologie evident. Viega komt niet met één, maar twee nieuwe systemen voor urinoirs: een verborgen spoeloplossing en eentje met infraroodtechnologie.

Om in openbare sanitaire faciliteiten maximaal in te zetten op hygiëne en gebruiksgemak, zijn urinoirs met contactloze spoeltechnologie niet meer weg te denken. Viega ontwikkelde twee varianten, elk met hun specifieke troeven. En met als resultaat: meer hygiëne en designopties, maar ook bescherming tegen vandalisme, diverse optionele spoelinstellingen én een makkelijk onderhoud.

 

De verborgen spoeloplossing

Geen duw-, afdek- of bedieningsplaat meer zichtbaar op de muur. In plaats daarvan registreert een in de urinoirsifon geïnstalleerde sensor de veranderingen in doorstroming en temperatuur tijdens het gebruik. De sensor activeert vervolgens automatisch het spoelen. Deze technologie werkt compleet onzichtbaar en biedt optimale hygiëne en bescherming tegen vandalisme.

Naast hygiëne is voor de uitbater van publieke sanitaire plaatsen uiteraard ook het gebruiksgemak van belang. De verborgen spoeling scoort hoog met drie verschillende spoelvolume-opties, afhankelijk van het gebruik. Zo gebeurt het spoelen met één of drie liter, of via een dynamische optie, die automatisch een hoge gebruiksfrequentie detecteert en het spoelvolume terugbrengt van drie naar één liter. Een gekend voorbeeld van een hoge gebruiksfrequentie is de rust tijdens een voetbalwedstrijd of de pauze tijdens een concert. De spoelfrequentie is dan beperkt tot één activering per minuut. Afhankelijk van de gekozen instelling kan ook na 24 uur automatisch een extra hygiëne+ spoeling worden geactiveerd.

Als extra troef kan de praktische diagnosefunctie fouten detecteren en overeenkomstig reageren. Zo wordt bijvoorbeeld het spoelen automatisch geactiveerd als een verstopte sifon de spoeling verhindert, of als het waterpeil in de sifon te laag is.

De inbouwspoeloplossing van Viega is verkrijgbaar als bouwpakket. Het is compatibel met de respectieve versie van het Viega Prevista Dry urinoirelement.

GERELATEERDE DOSSIERS