Doorzoek volledige site
17 september 2020 | FILIP VAN DER ELST

Het nieuwe normaal: handen wassen in alle veiligheid en hygiëne

Illustratie | © Delabie
Illustratie | © Delabie
Illustratie | © Delabie

In de huidige omstandigheden, waarbij handen wassen en desinfecteren uiterst belangrijk is, stelt DELABIE een selectie van zijn beste oplossingen voor. Elektronische kranen en zeep/hydroalcoholische gelverdelers zonder handmatig contact of zelfsluitende mechanische oplossingen,… Alle DELABIE-producten zijn ontworpen voor gebruik in openbare ruimtes en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne.

Met de pandemie en de huidige maatregelen in de strijd tegen COVID-19 wassen we drie keer vaker onze handen, en is ook de duur van het handen wassen verdubbeld. De aandacht voor hygiëne in de sanitaire omgeving neemt overal toe: op kantoor, maar ook in openbare gebouwen is het belang van handen wassen sterk toegenomen.

 

90% water- en energiebesparing

Dit lijdt tot een enorme toename in verbruik van water en energie, en DELABIE is ervan overtuigd dat dit een blijvend gegeven is. Het is dus een dringende noodzaak om systematisch kranen te installeren op alle openbare en publieke plaatsen waar zowel hygiëne als waterbesparing centraal staan. Door te kiezen voor de DELABIE-oplossingen kan tot 90 procent water bespaard worden, en worden de milieu- en economische belangen niet vergeten.

Vergeleken met een traditionele wastafelkraan wordt waterbesparing geoptimaliseerd met de zelfsluitende mechanische of elektronische kranen van DELABIE, zoals de TEMPOMATIC 4 elektronische wastafelkraan. Zij laten de eigenaar toe de waterfactuur te optimaliseren zonder in te boeten op comfort voor de gebruiker. De kraan sluit automatisch na 7 seconden (mechanische modellen) of na het verwijderen van de handen uit de detectiezone (sensorgestuurde modellen) en heeft een beperkt debiet van 3 liter per minuut bij 3 bar. De gebruiker kan dus zijn handen nat maken, de zeep aanbrengen en afspoelen zonder dat de kraan continu loopt.

 

Betrouwbare en gemakkelijke zeepdispenser

Voor een effectieve handhygiëne moet de zeepdispenser betrouwbaar en gemakkelijk te bedienen zijn. Er wordt trouwens ook aangeraden de drukknop van een zeepverdeler met mechanische bediening regelmatig te reinigen. Een elektronische zeepautomaat vormt dus de ideale, handenvrije oplossing voor maximale hygiëne. De batterijbediende dispenser van DELABIE werkt zowel met zeep of gel en levert bij elke activering een optimale dosis (0,8 ml) die beperkt kan worden tot maximaal 7 doseringen per gebruik als de gebruiker iets te enthousiast wordt. Bovendien zijn de DELABIE-zeepverdelers eenvoudig bij te vullen dankzij een brede opening.

 

Duurzame materialen

Het vaker en langer wassen van de handen eist zijn tol van de sanitaire installatie. Kunnen kranen en zeepdispensers deze toename in gebruiks­frequentie aan? Niet-aangepaste traditionele kranen hebben onderdelen die makkelijker slijten, met als gevolg lekkages, verspilling van water en frequentere reparaties. De kranen en zeepdispensers van DELABIE daarentegen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals massief messing, met mechanismen die bestand zijn tegen meer dan 500.000 bewerkingen. De bevestigingen zijn ook versterkt om te voorkomen dat ze na verloop van tijd loskomen.

'In de strijd tegen COVID-19 wassen we drie keer vaker onze handen, en is ook de duur ervan verdubbeld’'

Maar zelfs de meest duurzame mechanismen vragen bij intensief gebruik om onderhoud. Tijdig onderhoud verlengt namelijk de levensduur van de kraan of zeepdispenser. Door te kiezen voor modellen met gestandaardiseerde vervangingsonderdelen, zoals binnenwerken, die gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig in te wisselen zijn, wordt dit onderhoud sterk vereenvoudigd.

 

Essentieel wapen

Hygiëne zal waarschijnlijk stevig op de volksgezondheidsagenda blijven staan. In de strijd tegen de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën is het wassen van de handen een essentieel wapen. Degenen in de frontlinie van het beheer van openbare sanitaire voorzieningen moeten oplossingen hebben om hun gebruikers hygiënische, waterbesparende en betrouwbare handwasvoorzieningen te bieden.

GERELATEERDE DOSSIERS