Doorzoek volledige site
17 september 2020

Combinatie van sanitairtechnische knowhow achter de wand met vakkundig design voor de wand

Illustratie | © Geberit

 Met de nieuwe Geberit ONE wc zet Geberit in op een combinatie van design en functionaliteit. Het zichtbare en het onzichtbare gedeelte is als geheel geoptimaliseerd en verder ontwikkeld.

De keramiekexperts en sanitairtechnici van Geberit hebben deze gecombineerde knowhow van voor- en achter de wand ook toegepast op het toilet uit de ONE serie. 

De wc is elegant en in verhouding, waarbij alle naden en vormen perfect op elkaar afgestemd zijn. De volgende verrassing komt wanneer de deksel wordt geopend: een asymmetrische, volledig spoelrandloze binnengeometrie van het closet. Bij het doorspoelen stroomt het water in een spiraalvormige beweging vanaf de zijkant in het toilet. Dankzij de verbeterde sturing van de waterstroom is het spoelen niet alleen zeer stil, maar ook grondig.

De wc-deksel en -zitting zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof, sluiten perfect aan op het keramiek en beschikken bovendien over een softclose-mechanisme. Dit zorgt ervoor dat deksel en zitting niet hard kunnen dichtvallen op het keramiek. Zitting en deksel kunnen met twee, in het keramiek verankerde bouten, perfect worden uitgelijnd en kunnen met één hand worden verwijderd en weer worden teruggeplaatst. Het met hoogwaardig Geberit KeraTect® glazuur afgewerkte keramische oppervlak van de wc is daardoor goed toegankelijk en kan moeiteloos worden gereinigd.

 

Techniek

Het Geberit ONE wandcloset kan worden gemonteerd op de beproefde Geberit Duofix of Geberit GIS installatie-elementen. De montage van een closet met volledig gesloten sifonkap is altijd een vervelende klus. Met de nieuwe, gepatenteerde Easy Fast Fix (EFF3) bevestigingstechnologie vereenvoudigt Geberit de installatie - van een closet met verdekte bevestiging - aanzienlijk.

De wc is door één installateur moeiteloos te monteren. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren namelijk simpelweg met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid. Hierdoor is een pasmal overbodig. Makkelijker kan niet!

 

In hoogte verstelbaar

Achterin de holle ruimte van het keramiek bevindt zich een uniek kunststof binnenwerk. Dit kunststof element zorgt ervoor dat het Geberit ONE closet geheel naar wens op hoogte gemonteerd kan worden. Dit kan bij zowel de eerste installatie als jaren later. Dankzij deze ingenieuze installatietechniek blijft de watertoevoer optimaal en hoeft de voorwand niet geopend te worden bij het aanpassen van de wc-hoogte. De hiervoor beschikbare speelruimte bedraagt in totaal vier centimeter.

GERELATEERDE DOSSIERS