Doorzoek volledige site
17 november 2020

Hygiëne voorop in sportclubs

Illustratie | © Hansgrohe

Sportcentra, fitnessclubs en de exclusieve ledenlounges van deze recreatieve complexen zijn ideale plekken voor hansgrohe producten. Met de kwaliteitskranen en -douches uit het Zwarte Woud krijgen sportcomplexen over de hele wereld een heuse waardestijging. Want waar water design ontmoet, producten de milieubeschermende kwaliteit verbeteren en comfort het leven verrijkt, komen mensen graag sporten en zich recreëren.

Dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de terugkeer naar het normale leven, is een understatement. Maar is dit geen utopie? Hoezeer men er ook naar uitkijkt om weer naar de sport- of fitnessclub te gaan, zich in het zweet te werken en achteraf een verkwikkende douche te nemen, dit zal nooit meer zo vanzelfsprekend zijn. In het achterhoofd zal steeds de wetenschap spelen dan kraanknoppen gevoelige contactplekken zijn waarop ziektekiemen en bacteriën zich zeer snel kunnen verspreiden. Extra aandacht voor hygiënemaatregelen is dan ook het nieuwe normaal.

 

Sensortechnologie

De comfortabele en hygiënische sensorgestuurde mengkranen in het hansgrohe-productgamma bieden hiervoor de oplossing. De innovatieve sensortechnologie is discreet in de kraan verwerkt en combineert zo functionaliteit met een hoogwaardige vormgeving. Dankzij de Focus, Metris S en PuraVida kranenseries is er voor elke kleedkamer een passende automatische kraan.

Bovendien scoren sensorgestuurde wastafelkranen ook op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid. Omdat de kraan niet aangeraakt wordt tijdens het handen wassen, blijft deze vrij van druppelwater en zeep. De onderhoudsploeg weet dit zeker te appreciëren.

En dankzij een spaarzaam watergebruik, waarbij tot 70% minder water verbruikt wordt ten opzichte van een manuele kraan, zijn ze bijzonder milieuvriendelijk en economisch. De elektronische kranen van hansgrohe zijn beschikbaar met netstroomaansluiting of batterij. 

 

Slimme technologieën voor efficiënt waterverbruik

Naast de huur van de sportaccommodatie zelf is het verbruik van water en energie vaak de één van de grootste kostenpost van sportclubs en -verenigingen. Niet alleen voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de club is het dus zaak hier zo duurzaam mogelijk mee om te springen. Hansgrohe biedt oplossingen in de vorm van slimme technologieën geïntegreerd in zijn producten.

                EcoSmart

Hansgrohe douches en mengkranen die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust verbruiken, dankzij de speciale debietbegrenzer, tot wel 60 procent minder water dan traditionele producten. En dit zonder comfortverlies. Dankzij de verrijking met lucht staat men immers na het sporten nog steeds onder een volle, verfrissende waterstraal. Het geringere warmwaterverbruik leidt bovendien tot minder energiebehoefte. Alles bij elkaar genomen, betekent dat minder koolstofdioxide-uitstoot en lagere kosten. Zo zorgt de EcoSmart technologie voor aanzienlijke besparingen.

                AirPower

De AirPower technologie verrijkt water met lucht, zodat elke druppel voller aanvoelt. Via de straalschijf van de douche wordt over een groot oppervlak lucht aangezogen. Deze roert het water letterlijk om. De met lucht verrijkte druppels zorgen ervoor dat het waterverbruik beperkt wordt. Talrijke hansgrohe producten zijn voorzien van deze werking: hoofd- en handdouches, douchesystemen en lavabomengkranen.

                CoolStart

Wanneer bij standaard mengkranen de greep in de middelste stand staat, springt al meteen de boiler of verwarmingsinstallatie aan. Dit zou niet mogen. Bij de CoolStart mengkranen van hansgrohe stroomt eerst alleen koud water in de middelste positie. De beweging van de hendel naar rechts is geblokkeerd. Zo worden de leidingen niet onnodig met warm water gevuld. Pas wanneer men de hendel bewust naar links beweegt, wordt warm water toegevoegd. Om snel even de handen te wassen, is dit meestal niet het geval.  Dat is goed voor het milieu en de verbruiksfactuur.


Wereldwijde projecten

                Estadio Omnilife te Mexico

De beroemde Franse architect en designer Jean-Marie Massaud bouwde voor één van de populairste voetbalploegen in Mexico een stadion met 45.500 plaatsen. De exclusieve VIP- evenals de spelersloges rustte hij uit met zijn speciaal voor Axor ontwikkelde badkamercollectie Axor Massaud. In de cafetaria koos Massaud voor de discrete, tot het essentiële teruggebrachte keukenmengkranen van hansgrohe Talis S-collectie.

In de douches worden de atleten verwent met hansgrohe Croma 160, uitgerust met de AirPower en EcoSmart technologie, en Raindance Royale AirPower platte hoofddouches. De VIP's kunnen in de exlusieve toiletten van het Estadio Omnilife gebruik maken van de voorzichtig, organisch gevormde Axor Massaud waskommen evenals tot de collectie behorende ééngreepsmengkranen.

                Chelsea Club Londen

De Britse hoofdstad is de thuisbasis van Chelsea FC, een voetbalclub van VIP-formaat. Uit het clubhuis ontstond Londens meest exclusieve fitness- en wellnessoase. Een gewone sanitaire inrichting zou niet gepast zijn geweest, en dus leverde hansgrohe de gevraagde keuze aan moderne lavabomengkranen, douches en accessoires.  

In de wellnesszone representeren mengkranen uit de lijn Metropol S, uitgerust met de CoolStart en EcoSmart technologie, en Raindance AirPower hoofddouches de nieuwe designklasse van de club. Hier dragen ook de thermostaten uit de hansgrohe Ecostat S-lijn bij aan het douchecomfort.  In de VIP-suite voor Abramowitsch stralen mengkranen uit de collectie Axor Starck, ontworpen door Philippe Starck. In de douches werden de mengkranen en douchekoppen uit de badkamercollectie Axor Citterio ingezet. De onderscheiden collectie ontstond in samenwerking met de internationaal gerenommeerde architect en designer Antonio Citterio uit Milaan.   

                Zwembad Yerres nabij Parijs

Gemeentelijke zwembaden kosten veel geld. De gemeente Yerres bij Parijs heeft echter een manier gevonden om de kosten in haar zwembad te reduceren: ze recycleert douchewater met de Pontos AquaCycle van hansgrohe. Zo zet ze de kostbare grondstof opnieuw in voor de verzorging van de gemeenteplantsoenen en om de straten te reinigen.

Het water uit de 53 douches van het zwembad stroomt sinds de nieuwbouw niet meer het riool in maar wordt via het in meerdere stappen werkende, puur biologisch-mechanische grijswaterrecyclingsysteem Pontos AquaCycle 36000 gezuiverd. Er wordt negen miljoen liter vers water bespaard door het hergebruikte afvalwater elders in de stad. De installatie is al na enkele jaren terugverdiend.
 

GERELATEERDE DOSSIERS