Doorzoek volledige site
16 februari 2021

Stiebel Eltron ook in 2020 Architects' Darling in Duitsland

Reclamemanager Fátima Freitas en persvoorlichter Henning Schulz met de twee "Oscars van de bouwsector" die STIEBEL ELTRON dit jaar won in de categorieën "Hernieuwbare energieën" en "Ventilatie en klimaatregeling". Illustratie | Stiebel Eltron

De relatie tussen Duitse architecten en Stiebel Eltron is een succesverhaal: "Wij zijn erg trots dat wij ook dit jaar weer tot "Architects' Darling" zijn verkozen", aldus Frank Jahns, directeur van de verkoopmaatschappij van het Duitse bedrijf voor bouwtechnologie, over de nieuwe "Architects' Darling" - 2020 onderscheiding in twee categorieën tegelijk.

Volgens de organisator HEINZE GmbH is dit het grootste brancheonderzoek in Duitsland, waaraan ongeveer 1.900 architecten en studiebureaus deelnemen en stemmen over welke fabrikanten in de bouw tot de beste in de sector behoren. De Architects' Darling Awards werden voor de tiende keer uitgereikt aan de 'lievelingen van de bouwsector'.

 

Ventilatie en corona

Voor de vierde keer op rij werd Stiebel Eltron bekroond met de 'Oscar van de bouw' in de categorie ventilatie. "Het onderwerp ventilatie is de laatste maanden weer snel populairder geworden, wat natuurlijk te maken heeft met de coronacrisis," zegt Frank Jahns. "Een gevoelige ventilatie-eenheid - die zonder veel moeite achteraf kan worden gemonteerd - zorgt voor een maximale vermindering van de aerosol- en dus van de virusconcentraties in de ruimte. Dit geldt zowel voor schoolklassen als voor prive-woningen, maar ook voor restaurantruimtes, kleuterscholen of kantoren.

Naast de Oscar voor ventilatie heeft Stiebel Eltron ook de prijs gewonnen in de categorie 'Hernieuwbare energieën'. "Natuurlijk zijn we hier bijzonder blij mee, omdat het bevestigt dat we al 45 jaar uitsluitend vertrouwen op milieuvriendelijke verwarmingstechnologie: 'Wij zijn warmtepompen' is niet alleen onze huidige marketingcampagne, de uitspraak is ook een uitdrukking van hoe wij onszelf zien. Als een van de top drie warmtepompfabrikanten in Europa zijn architecten en studiebureau’s onze belangrijkste partners, naast sanitair-verwarmingsspecialisten," zegt Frank Jahns.