Doorzoek volledige site
18 februari 2021

De nieuwe Geberit GISeasy module voor hangende wc's

Illustratie | © Geberit

De nieuwe praktische Geberit GISeasy modules voor hang-wc’s zijn uitschuifbaar in de breedte. Ze passen bijgevolg in elke toiletruimte. Een bijkomende troef van deze wc-module is de mogelijkheid om er gipsplaten tegen te bevestigen. Dat maakt een aparte constructie - links en rechts van het wc-element - overbodig om toiletruimtes af te werken. En dat is natuurlijk goed nieuws. Eenvoud en snelheid van het systeem vormen nu eenmaal doorslaggevende argumenten voor de installateur. De Geberit GISeasy module is een geschikte oplossing voor de renovatie van een staande wc en eveneens dé geschikte oplossing voor elke nieuwbouwwoning.

Twee modules, twee praktischeoplossingen

Voor de iets kleinere toiletruimte heeft Geberit een GISeasy wc-module die verstelbaar is in de breedtevan 60 tot 95 cm (=maximale breedte van de toiletruimte).

Detweedemodule is dan weer geschikt voor de iets grotere toiletruimte, deze heeft een breedte van 90tot 125 cm(=maximale breedte van de toiletruimte).

 

Eenvoudig installatiewerk

Alles is tot in de puntjesuitgewerktom het installatiewerk te vergemakkelijken. Na aanpassing van de GISeasy module aan de breedte van de toiletruimte, wordt deze met 8 schroevenbevestigd:

  • 2 onderaan de module
  • 2 bovenaan, tegen de achterliggende muur
  • 2 voor de linkerzijmuur
  • 2 voor de rechterzijmuur

Nadat de GISeasy module is bekleed met gipsplaten is de toiletruimte tegelklaar. Hiervoor biedt Geberiteen set gipsplaten aan waarvan de uitsparingen voor de bedieningsplaat, de spoelbocht, de afvoerbochten de draadstangen-voor de bevestiging van de wc-pot-al zijnaangebracht. Met een breedte van 130cm is deze set geschikt voor de twee GISeasy modules.

De installateur past enkel nog de breedte en de hoogte van de gipsplaten aan.Voor de bevestiging van deze gipsplaten gebruikt Geberit schroeven, diein tegenstelling tot de klassieke gipsplaatschroeven, voorzien zijn van een boorkopje. Na bevestigen van de gipsplatenkan er geplamuurd worden.Ook hieraan heeft Geberitgedacht, zo zijn er dehandigezakkenmet plamuurvan 5 kg.

Wat rest is dedefinitieve afwerking met tegels of met een likje verf. Tot slot is er de installatie van de Geberit bedieningsplaat en het ophangen van de Geberit wc-pot met bijpassende zitting.De Geberit GISeasy module voor hang-wc isreedsvanaf januari 2021 verkrijgbaar bij de groothandel insanitair.

GERELATEERDE DOSSIERS