Doorzoek volledige site
14 juni 2021

Schell ontvangt Duitse Innovatie Award 2021 voor de Grandis E elektronische keukenkraan

Illustratie | © SCHELL

Schell, de Duitse fabrikant van sanitaire armaturen, heeft weer bewezen dat het een van de belangrijkste innovators in de sanitaire industrie is. De Duitse ‘Rat für Formgebung‘ heeft het bedrijf wederom de Duitse Innovatie Award toegekend; dit keer voor de elektronische keukenkraan Grandis E. Volgens het instituut verenigt de nieuwe keukenkraan veiligheid en hygiëne voor de gebruiker en voor het drinkwater met gebruiksgemak en een fraai design. Vooral in combinatie met het Schell watermanagement systeem SWS biedt de kraan uitstekende functionaliteit en interessante mogelijkheden voor gebouwbeheerders. Op basis van deze eigenschappen verdient het product volgens de jury de award, die toekomstbepalende en levensverbeterende innovaties zichtbaar wil maken.

et een eervolle vermelding in de categorie ‘Excellence in Business to Business - Building & Elements‘ heeft de Grandis E vooral hoog gescoord met zijn elegante, tijdloze design en de voordelen die de elektronische kraan biedt als hij in een netwerk gekoppeld wordt.

De bijzondere combinatie van eengreepsbediening en infrarood-sensor maakt de armatuur hygiënisch en comfortabel. Dankzij de aanraakvrije bediening wordt de verontreiniging van de armatuur door vuile handen voorkomen, waardoor de hygiëne voor de gebruiker gegarandeerd is. Bij langere onderbrekingen in het gebruik kan het water in de elektronische keukenkraan met automatische stagnatiespoelingen ververst worden.

Onafhankelijk van de stand van de bedieningshendel wordt altijd zowel de koudwater- als warmwaterleiding gespoeld. Intelligente producteigenschappen zoals een zwenkbegrenzing en een heetwatervergrendeling zorgen voor extra veiligheid bij het gebruik van de kraan.

 

Meerwaarde door het netwerk

Dankzij de mogelijkheid om de Grandis E in het innovatieve Schell watermanagementsysteem SWS te integreren, wordt het garanderen van drinkwaterkwaliteit in (semi-)openbare gebouwen, instellingen en bedrijfspanden nog gemakkelijker. Dat is een groot voordeel voor scholen, kantoorgebouwen, instellingen en andere gebouwen die onregelmatig worden gebruikt.

De parameters van de kraan kunnen snel en comfortabel worden ingesteld. Daarnaast zijn er tal van additionele functies beschikbaar zoals het instellen van de waterloopduur, de intervallen en de dagen en tijdstippen voor stagnatiespoelingen. Met de online SMART.SWS als aanvulling op het watermanagementsysteem SWS kunnen de bewaking, aansturing en documentatie van de drinkwaterinstallatie voor elke armatuur in het netwerk en zelfs voor meerdere gebouwen via internet op afstand geregeld worden. Dat maakt gebouwbeheer erg efficiënt en duurzaam.

“We zijn erg blij met de award“, zei Andreas Ueberschär, bedrijfsleider Techniek bij Schell. “Dankzij de award wordt duidelijk, dat armaturen die in een netwerk gekoppeld zijn, onderdeel uitmaken van een toekomstbestendige drinkwaterinstallatie. Want planners, installateurs en gebruikers eisen niet alleen een gegarandeerde drinkwaterkwaliteit, maar ook een kostenefficiënt en economisch gebruik van water. Doordachte componenten zoals de Grandis E en ons watermanagementsysteem SWS maken dat mogelijk.“

.

GERELATEERDE DOSSIERS