Doorzoek volledige site
21 september 2021

Nieuwe douchevloer Geberit Olona: esthetisch en functioneel tegelijk

Illustratie | © Geberit

De nieuwe douchevloer Geberit Olona onderscheidt zich door zowel esthetische als functionele voordelen. Het minimalistische design van de ‘zwevende’ afvoer is hier een mooi voorbeeld van. Rond de afdekkap van de Olona douchevloer zit een dunne chromen ring. Het is een klein subtiel accent, dat de ronde schijf ogenschijnlijk laat zweven. De vlakke douchevloer is vervaardigd uit sterk steenhars, heeft een schoonmaakvriendelijk oppervlak, is antislip, is verkrijgbaar in diverse vierkante en rechthoekige formaten. Geberit Olona is bekroond met een iF Design Award 2021.

Geberit Olona combineert mooi met allerlei soorten vloer- en wandbekleding, of het nu om tegels, mozaïek, steen of zelfs hout gaat. Bovendien past de vloer zich vloeiend aan de badkamervloer aan. Deze veelzijdigheid is te danken aan het strakke design in matwit. De nieuwe douchevloer valt op door een hoge robuustheid, dankzij het gekozen materiaal.

 

Steenhars

De Olona douchevloer bestaat uit sterk steenhars. Steenhars is vervaardigd uit steengruis, dat met kunsthars (polyester) is verstevigd. Daarna is het materiaal bestreken met een dunne gelcoat, waardoor de Olona douchevloer niet alleen heel aangenaam aanvoelt, het is bovendien antislip en uiterst ongevoelig voor vlekken.

Krassen en kleine beschadigingen zijn met behulp van een speciale reparatiekit te herstellen. Het reinigen van de afvoer is extra gemakkelijk door een afvoerkam. Deze is bevestigd onder de afdekkap en is eenvoudige te verwijderen en schoon te maken.

 

Een groot aantal afmetingen

De Geberit Olona  douchevloer is verkrijgbaar in een vierkante en rechthoekige vorm in een groot aantal afmetingen. De vierkante Olona douchevloer is verkrijgbaar in 80x80 cm, 90x90 cm, 100x100 cm en 120x120 cm. Bij de rechthoekige douchevloer is er keuze uit 22 formaten tussen 90x70 cm en 160x100 cm en 180x90 cm.

 

Installatie zonder gereedschap

Dankzij de doordachte Geberit systeemtechniek kan de vloer met weinig onderdelen snel en eenvoudig worden gemonteerd. De montagepoten voor de douchevloeren zijn, voor de aanpassing aan een ongelijke ondergrond, met de hand traploos in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in twee constructiehoogten, te weten van 6 tot 12 cm hoog of van 9 tot 21 cm hoog. Afhankelijk van de grootte steunt de douchevloer op drie of vier paar poten.

Voor de positionering en de uitlijning van de poten is geen gereedschap nodig. De poten worden in de daarboven liggende dwarsstrip geklikt, die op zijn beurt met dubbelzijdig kleefband aan de onderkant van de vloer wordt bevestigd. De aangegeven steunvlakken aan de zijkanten en in het midden van de vloer zorgen ervoor dat de montage bouwstatisch en bouwakoestisch correct wordt uitgevoerd.

GERELATEERDE DOSSIERS