Doorzoek volledige site
02 maart 2010

Conix Architects wint Good Design Award voor CX-collectie van Duscholux

De CX sanitaire collectie die Conix Architects ontwikkelde in samenwerking met Duscholux werd bekroond met een Good Design Award. Het basisconcept van de collectie is gebaseerd op het origami-principe.

De CX sanitaire collectie die Conix Architects ontwikkelde in samenwerking met Duscholux werd bekroond met een Good Design Award. Het basisconcept van de collectie is gebaseerd op het origami-principe. 

    

Voor de CX collectie lieten de ontwerpers van Conix Architects zich inspireren op het principe van origami. Door het materiaal te benaderen als een blanco blad papier en het te behandelen volgens een snij- en vouwproces, creëerden ze een nieuwe vormentaal gekenmerkt door de gelimiteerde mogelijkheden van papierbewerking. Het pure, minimalistische ontwerp creëert net het tegenovergestelde effect: een aangename, warme atmosfeer.

Deze dualiteit wordt nog extra onderstreept door het contrast tussen de witte elementen (bad, douchebak, wastafel) en het Cleartec spiegelglas. De CX Bad-Series bestaan uit een vrijstaand bad, een wanddouche en een geïntegreerde dubbele wastafel.


Good Design AwardOnlangs werd deze collectie bekroond met een Good Design Award. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design en The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. Het waren onder meer Eero Saarinen, Charles en Ray Eames en Edgar Kaufmann Jr. die de prijs lanceerden in 1950. De prijs verleent internationale erkenning aan de meest prominente en veelbelovende ontwerpers en fabrikanten voor vooruitstrevende en vernieuwende productconcepten.


Andere Belgische winnaars

    
De Alice in een bekleding van Cortenstaal van Wever & Ducré en de Nec + Ultra van Delta Light


Conix Architects was trouwens niet het enige Belgische bedrijf dat in de prijzen viel op de Design Awards van 2009. Vooral in de verlichtingsbranche scoorde België goed met de Geena van Tal, de Nec+Ultra van Delta Light en de Alice 2009  van Wever & Ducré. Dark zag maar liefst drie producten bekroond met een  Good Design Award: de Loop Office Lamp van Petter Knudsen, de Spacewalker van Constantin Wortmann en de Canna 2 van Frank Janssens. Verder ook een Good Design Award voor de Heatwave van Jaga en de Big Table van Alain Gilles voor Bonaldo.

    
The Big Table van Alain Gilles voor Bonaldo en de Loop Office Lamp van Petter Knudsen voor Dark.
 De Heatwave radiator van Jaga 

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS