Doorzoek volledige site
10 oktober 2010 | RAF LINMANS

Energiebewust renoveren met StoTherm Brick gevelisolatiesysteem van Wienerberger

Wie energiebewust wil renoveren doet dit het best aan de buitenzijde van zijn woning. Dit beperkt het risico op koudebruggen en verzekert een perfecte isolatie. Het StoTherm Brick gevelisolatiesysteem behoudt het traditionele “bakstenen-gevelbeeld” en comineert dit met na-isolatie.
Wie energiebewust wil renoveren doet dit het best aan de buitenzijde van zijn woning. Dit beperkt het risico op koudebruggen en verzekert een perfecte isolatie. Dankzij het StoTherm Brick gevelisolatiesysteem is het nu mogelijk om het traditionele “bakstenen-gevelbeeld” te behouden in combinatie met na-isolatie aan de buitenzijde tegen de bestaande structuur. 
Het systeem bestaat uit een isolatiedikte van 10 cm (EPS met lambda van minimaal 0,032), een wapeningslaag en de op kleefmortel bevestigde steenstrips. De totale dikte van de toevoeging blijft beperkt tot 14 cm, het maximum waarmee de rooilijn mag worden overschreden. Het gevelisolatiesysteem voldoet aan alle vereisten van brandveiligheid, thermisch en akoestisch comfort en biedt
weerstand tegen alle weersinvloeden. Het verbetert de woongezondheid en schept een behaaglijk woonklimaat. StoTherm Brick brengt een innovatieve systeemoplossing waarbij het mogelijk is om naast de hoge energievereisten ook te voldoen aan de noden van creativiteit en esthetiek.

Eenmaal deze structuur geplaatst, worden de steenstrips kant-en-klaar geleverd op de bouwplaats en zijn gemakkelijk te monteren. Een keer bevestigd en opgevoegd zijn ze visueel niet meer te onderscheiden van een gevel in volledige baksteen. Bijna alle handvorm- en strengpersstenen uit het aanbod van Terca en Desimpel zijn verkrijgbaar in steenstrips. Dankzij de uitgebreide keuze zijn er gevarieerde afwerkmogelijkheden, zoals verschillende legverbanden en L-vormen voor hoektoepassingen.

Het na-isolatiesysteem ontwikkeld kan ook ingezet worden bij nieuwbouw, bijvoorbeeld wanneer een minimale muurdikte wordt nagestreefd. Door de interessante subsidieregelingen – federaal, regionaal en lokaal – is dit een investering die zichzelf binnen enkele jaren terugverdient en het comfort in uw woning aanzienlijk verhoogt.